Ракетний удар по готелю у Києві: що розповів японський журналіст, який отримав поранення

Ракетний удар по готелю у Києві: що розповів японський журналіст, який отримав поранення.

Ракетний удар по готелю у Києві: що розповів японський журналіст, який отримав поранення. Фото: скріншот

Події
05 сiчня 2023 09:18

Стало відомо, ким був японський журналіст, якого поранився під час ракетного удару по Києву 31 грудня. Він вже повертається до Японії, але буде стежити за ситуацією в Україні.

Журналіста звати Ватару Секіта. Він працює у виданні "Асахі Сімбун". У момент удару по готелю в Печерському районі чоловік перебував у епіцентрі вибуху.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що вдень, 31 грудня Росія завдала чергового ракетного удару по цивільній інфраструктурі Києва. "Прильоти" було зафіксовано у Печерському, Солом'янському, Святошинському та Голосіївському районах. У наслідок атаки пошкоджено багато будівель, у тому числі Палац "Україна" та готель "Alfavito". Відомо, що один чоловік загинув на місці, а другий - в лікарні. Через ракетний удар поранено понад 20 людей.

Журналіст Ватару Секіта якраз проживав у готелі, в який влучила ракета. Там було зруйновано п'ять поверхів. На жаль, японець отримав травму - поранення правої ноги. Про свій стан Секіта написав у Twitter.

Ракетний удар по готелю у Києві: що розповів японський журналіст, який отримав поранення.Ракетний удар по готелю у Києві: що розповів японський журналіст, який отримав поранення. Фото: twitter.com/watarusekita

Він пише, що його нога все ще болить, але в цілому він в порядку. Журналіст їде додому, але зазначає, що буде стежити за ситуацією в Україні разом із колегами.

Після ракетної атаки по готелю медики одразу ж надали допомогу усім постраждалим, у тому числі і Ватару. Його госпіталізували до лікарні.

Відомо, що разом з Ватару Секітою в зруйнованому готелі жив його колега Норіто Кунісуе. На момент вибуху він перебував у номері. Він повідомив, що почув звук ракет та сильний удар. У його номері вибило вікно, скло розлетілося по кімнаті. На щастя, японцю вдалося врятуватися і він не постраждав.

Раніше ми показували, як виглядає готель "Alfavito" після ракетної атаки. Частину будівлі зруйновано, на землі лежать уламки стін та все вкрито пилом. Ракета зруйнувала частину готелю, де був вхід. Тепер його просто немає, на цьому місці суцільні руїни.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах