В Україні нададуть безкоштовну допомогу людям, які отримали поранення через війну

В Україні нададуть безкоштовну допомогу людям, які отримали поранення через війну.

В Україні нададуть безкоштовну допомогу людям, які отримали поранення через війну. Фото: stmartin.clinic

Події
05 сiчня 2023 10:11

Для людей, які отримали поранення через війну в Україні, розробили спеціальну програму безкоштовної допомоги. Цим зайнявся Український волонтерський центр спільно з Міністерством охорони здоров'я. Соціальний проєкт має назву "Неопалимі" та має на меті допомогти із лікуванням військовим та цивільним, які отримали ушкодження шкіри, такі як опіки чи рубці.

Розробники проєкту співпрацюють із 12 клініками, які готові лікувати різні ступені поранення. На процедури заплановано брати близько 200 громадян щомісяця.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про благодійний проєкт допомоги розповіли на Instagram-сторінці ініціативи "Неопалимі".

Відомо, що вартість процедури естетичної медицини, яка допоможе позбавитися від шрамів та опіків, може сягати до пів мільйона гривень для одного пацієнта. Але у рамках проєкту "Неопалимі" ті, хто цього потребує, можуть пройти процедури безкоштовно.

Щоб отримати безкоштовну допомогу потрібно:

  • мати ушкодження шкіри (опіки чи рубці), які було отримано в результаті воєнних дій. Це стосується як військових так і цивільних і волонтерів. Також безкоштовну допомогу можуть отримати діти;
  • мати підтвердження отримання непобутового поранення від лікаря чи військово-медичної комісії;
  • звернутися до команди "Неопалимі" у Direct Instagram-сторінки, за номером телефону +38(066)-906-06-14 або заповнити форму за посиланням.

Допомогу постраждалим у наслідок воєнних дій будуть надавати кваліфіковані спеціалісти, а з майбутніми пацієнтами спілкуватиметься команда волонтерів. Для процедур будуть використовувати новітню лазерну апаратуру та якісні медичні препарати.

Кількість процедур залежить від тяжкості ушкоджень, їх призначає лікар. У середньому для лікування потрібно від 3 до 12 процедур.

Як зазначає перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда, опіки, рубці та інші ушкодження потрібно лікувати не тільки для естетичного зовнішнього вигляду, але і для відновлення функції ураженої частини тіла.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що екстренні операції в Україні проводитимуть попри війну та відключення світла. Планові операції за потреби будуть переносити, але якщо втручання потрібне людині терміново, то його проведуть. Для цього в багатьох лікарнях є генератори, запаси палива та води.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах