Карта бойових дій в Україні 6 січня

Карта бойових дій в Україні 6 січня.

Карта бойових дій в Україні 6 січня. Фото: radiosvoboda.org

Події
06 сiчня 2023 07:52

6 січня в Україні розпочалася 317-а доба повномасштабної війни. Президент РФ Володимир Путін оголосив так зване "різдвяне перемир'я" - припинення вогню на 36 годин із 6 по 7 січня. За думкою експертів, ця заява є інформаційною операцією, спрямованою на шкоду репутації України. Таке рішення начебто повинне дати людям нормально відсвяткувати Різдво. Але за цей час росіяни можуть готувати війська для наступу та проводити різні провокації. Українські та західні офіційні особи негативно відреагували на таку ініціативу Путіна.

Російська влада вже говорила, що в Україні відбувається пригніченні релігійних свобод. Проте обшуки в храмах УПЦ проводилися не для цього, а для того, щоб виявити російських колаборантів. "Припинення вогню" РФ також може викоритсати як інформаційну зброю проти України. Вони можуть показати, що Київ начебто порушує право віруючих святкувати Різдво, проводячи бойові дії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 січня.

Карта бойових дій в Україні 6 січня.Карта бойових дій в Україні 6 січня. Фото: www.understandingwar.org

5 січня на лінії Сватове-Кремінна російські війська продовжували обмежені контратаки. ЗСУ відбили штурми окупантів біля Стельмахівки та Площанки. Росіяни, ймовірно, ведуть дуже активну оборону вздовж лінії Площанка-Макіївка. Російські війська перекинули мобілізованих військовослужбовців і особовий склад ПВК "Вагнер" до Кремінної через побоювання погіршення тактичної обстановки в районі.

Українські сили, ймовірно, проводять розвідку біля Куземівки та намагаються перерізати ділянку траси, яка веде до Кремінної поблизу Червонопопівки.

Карта бойових дій в Україні 6 січня.Карта бойових дій в Україні 6 січня. Фото: www.understandingwar.org

Днями продовжилися наступальні операції навколо Бахмута. Українські військові провели тактичну контратаку в Бахмуті та просунулися на 300 метрів у невизначеному районі, у зв'язку з чим російські окупанти мали відійти з окремих невизначених позицій. ЗСУ також відбили атаки ворога на Бахмут, біля Білогорівки, Соледару, Красної Гори, Виїмки, Підгороднього, Курдюмівки, Майорська і Північного. Окупанти, своєю чергою, незначно просунулися вперед у районі Опитного і Курдюмівки.

Також росіяни намагалися наступати вздовж західних околиць Донецька. Їхні атаки було відбито біля Водяного, Красногорівки, Веселої Мар’їнки та Побєди. У західній частині Донецької та східній Запорізькій областях російські війська вчора не наступали і продовжували обстрілювати ці райони.

Карта бойових дій в Україні 6 січня.Карта бойових дій в Україні 6 січня. Фото: www.understandingwar.org

На півдні України росіяни продовжують діяти у складі диверсійно-розвідувальних груп. Окупанти ведуть оборонні дії в основному в Херсонській області. Російські війська також зберігають позиції на острові Великий Потьомкін.

Російські сили, ймовірно, мають контроль над населеними пунктами біля Дорожнянки, що в Зпорізькій області.

ЗСУ продовжують бити по складам російських військ на тимчасово окупованій території України. Так стало відомо про влучання по складу ракет С-300 у Раденську Херсонської області. Також українські війська вдарили по місцям розташування окупантів у Мелитополі та Токмаку Запорізької області.

5 січня російські війська продовжували регулярний обстріл районів Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Карта бойових дій в Україні 6 січня.Карта бойових дій в Україні 6 січня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах