Карта бойових дій в Україні 8 січня

Карта бойових дій в Україні 8 січня.

Карта бойових дій в Україні 8 січня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
08 сiчня 2023 07:25

8 січня в Україні розпочалася 319-а доба героїчного захисту України від російських загарбників. Нещодавні успіхи окупантів у Соледарі виявилися частково не підтвердженими, але оточення міста допомагає росіянам наступати на Бахмут. Проте, їхня швидкість є замалою, щоб окупувати місто найближчим часом. Російські війська продовжують витрачати свій ракетний арсенал, але мають ще достатньо ракет, щоб продовжувати загрожувати українській критично важливій інфраструктурі та цивільному населенню.

Росія продовжує використовувати релігію як зброю, щоб увічнити багаторічні інформаційні операції та дискредитувати Україну. РосЗМІ та блогери прокоментували різдвяне богослужіння в Києво-Печерській лаврі, назвавши ПЦУ "єретиками та розкольниками" і говорячи, що лавру потрібно повернути до УПЦ МП.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 8 січня.

Карта бойових дій в Україні 8 січня.Карта бойових дій в Україні 8 січня. Фото: www.understandingwar.org

7 січня продовжувалися наступальні дії під Сватовим. Російські війська намагаються покращувати свої позиції на Куп'янському напрямку і намагалися наступати поблизу Стельмахівки, але ЗСУ відбили наступ. Також повідомляється, що Сватово прибув російський інженерно-саперний підрозділ, який розглядає варіанти можливого підриву дамби сусіднього водосховища, щоб уповільнити просування українців у районі Сватового.

У районі Кремінної також тривали бої. Минулої доби окупанти намагалися атакувати біля Макіївки, Діброви та Білогорівки.

Карта бойових дій в Україні 8 січня.Карта бойових дій в Україні 8 січня. Фото: www.understandingwar.org

Українські війська контрольюють Соледар, а росіяни - лише його частину. Там тривають міські боїв і бої в окупованих житлових будинках. Українські війська утримують північно-західну частину населеного пункту та відбили російські атаки на частину соляної шахти.

Російські сили додатково продовжили наземні атаки на південь від Бахмута 7 січня. Сили ПВК "Вагнер" просунулися до Кліщіївки. Також штурм росіян було відбито в районі Озерянівки.

7 січня українські війська відбили російські атаки біля Первомайського поблизу Донецька, біля Мар’їнки та Побєди. Російські окупанти, ймовірно, намагаються обійти Авдіївку з позицій з півночі. Минулої доби російські війська не проводили жодних підтверджених або заявлених наземних атак у західній частині Донецької області та продовжували звичайний вогонь уздовж лінії зіткнення в західній частині Донецької та східній частині Запорізької областей.

Карта бойових дій в Україні 8 січня.Карта бойових дій в Україні 8 січня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська вели звичайний вогонь непрямим наведенням на захід від Гуляйполя та у Дніпропетровській та Херсонській областях. Вони не зважали на "режим перемир'я", який запровадила Росія. Окупанти завдали ударів по місту Херсон і Нікополь, а також запустили по Кам'янському безпілотник, який українські сили ППО успішно збили.

Російські війська продовжують спроби встановити повний контроль над Запорізькою атомною електростанцією. Вони змусили близько 3 тисячі працівників станції отримати російські паспорти.

Деякі російські джерела стверджували, що російська ППО збила запущений з України безпілотник поблизу тимчасово окупованого Севастополя в Криму в ніч з 6 на 7 січня.

Карта бойових дій в Україні 8 січня.Карта бойових дій в Україні 8 січня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах