В Охматдиті врятували трирічного хлопчика, який проковтнув магнітні кульки

В Охматдиті врятували трирічного хлопчика, який проковтнув магнітні кульки.

В Охматдиті врятували трирічного хлопчика, який проковтнув магнітні кульки. Фото ілюстративне: Reuters

Події
25 сiчня 2023 16:56

У Києві трирічний хлопчик проковтнув магнітні кульки і жив із ними близько місяця, поки на випадковому прийомі лікаря їх не виявили.

Батьки дитини звернулися за допомогою медиків через застуду. Під час огляду педіатр призначив рентген-знімок, завдяки чому й дізналися про несподівану знахідку. Усередині хлопчика було вісім неодимових магнітів, замкнутих у коло, повідомили в "Охматдиті".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Було призначено додаткове обстеження, під час якого виявили чотири кульки в шлунку та інші - поза ним.

В Охматдиті врятували трирічного хлопчика, який проковтнув магнітні кульки.В Охматдиті врятували трирічного хлопчика, який проковтнув магнітні кульки. Фото: facebook.com/ndslohmatdyt

На щастя, всі кульки вдалося витягти. Частина магнітів вилучили ендоскопічно, решта – за допомогою хірургічного втручання.

В Охматдиті врятували трирічного хлопчика, який проковтнув магнітні кульки.В Охматдиті врятували трирічного хлопчика, який проковтнув магнітні кульки. Фото: facebook.com/ndslohmatdyt

Вдома, за словами батьків дитини, таких іграшок немає, тому залишається загадкою, як вони потрапили до неї. Лікарі з'ясували, що магніти перебували в організмі близько місяця, оскільки вони вже перебували на стадії розпаду. Через це виникла перфорація між шлунком та тонкою кишкою. Однак зараз здоров'я дитини знаходиться поза небезпекою.

Лікарі наполегливо просять батьків не купувати дітям магнітні кульки та інші іграшки, де є магніти. До того ж слід стежити за симптомами, які можуть свідчити про те, що він їх проковтнув – біль у животі, блювання та температура.

Це не перший такий випадок, з яким стикаються медики. У березні 2021 року у Києві шестирічний хлопчик проковтнув неодимові магніти та отримав пошкодження, як від дробовика. За останні кілька років до "Охматдиту" надійшло понад 40 дітей, які проковтнули такі магніти. Щоб їх дістати, необхідно провести операцію, яка може тривати від однієї години до чотирьох. Крім того, ці кульки дуже потужні, оскільки їхня сила тяжіння в 20 разів більша за вагу. Саме тому ушкодження, які вони викликають, порівнюють із ушкодженнями від дробовика.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах