Стало відомо, коли в Україні подешевшають курячі яйця: які будуть ціни

Стало відомо, коли в Україні подешевшають курячі яйця: які будуть ціни.

Стало відомо, коли в Україні подешевшають курячі яйця: які будуть ціни. Фото: unsplash.com

Події
13 лютого 2023 18:50

У супермаркетах України незабаром можуть знизитись ціни на курячі яйця, а помітно це буде вже з березня 2023 року.

Такими прогнозами поділилися науковці Інституту аграрної економіки та у "Союзі птахівників України". За їхніми підрахунками, трохи подешевшають яйця наступного місяця, проте більш відчутне зниження цін українці зможуть помітити після Великодня, який відзначатимуть 16 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, ціна на курячі яйця різко зросла у жовтні минулого року. Держстат офіційно зафіксував зростання ціни у вересні на 54%, порівняно з червнем. Це пояснювали сезонністю, подорожчанням виробництва, вартістю логістики та кормів, а також втратою поголів'я через війну.

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну поголів'я курей-несучок не оновилося минулої весни, проте найближчими місяцями виробництво яєць зростатиме, адже почнуть кури-несучки, поголів'я яких змогло відновити на підприємствах півроку тому.

Ціни на курячі яйця до Великодня зберігатимуться на рівні 70,60-71,50 гривень за десяток, залежно від марки та умов у різних мережах супермаркетів.

У найближчі два місяці прогнозують зменшення вартості яєць не більше ніж на 10-15%. У лютому їхня ціна становитиме близько 74,15 гривень за десяток, перед Великоднем – 66,74-63,03 гривень за десяток. Після Великодня ціна значно знизиться - до 44,49-48,20 гривень за десяток.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах