У Раді розглядають можливість розсилки повісток через месенджери

У Раді розглядають можливість розсилки повісток через месенджери.

У Раді розглядають можливість розсилки повісток через месенджери. Фото: unsplash.com

Події
30 березня 2023 10:25

Оскільки дія воєнного стану та мобілізація в Україні продовжується, у парламенті розглядають можливість розсилки повісток за допомогою месенджерів.

Відповідне питання порушили у комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Про це заявив нардеп та член цього комітету Федір Вениславський.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У комітеті розглядають можливість удосконалення підстав для вручення повісток, у тому числі через інтернет. Так, чоловікам, які підлягають мобілізації, можуть надіслати повідомлення в якомусь месенджері про необхідність з'явитися до ТЦК. Базу мобільних номерів чоловіків призовного віку майже повністю сформували на початок повномасштабного вторгнення. Вже є й технічні можливості, щоб перевірити, чи доставлено "онлайн-повістку".

За словами Вениславського, зараз перевіряють можливість усунення бюрократичних проблем, пов'язаних із цим питанням.

- Маємо бути відвертими: справді є певні проблеми з мобілізацією, бо є дуже багато внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані. Але оскільки вони перебувають не за місцем реєстрації та не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання, є проблеми із закликом, - пояснив нардеп.

При цьому він також зазначив у коментарі телеканалу "Київ", що відповідного законопроекту поки що немає, а ідея розсилати повістки через інтернет - один із варіантів вирішення проблеми із постановкою ВПО на облік до ТЦК.

- Ми шукаємо різні варіанти, у тому числі можливо через різні існуючі бази даних, які можна також залучити, але це все поки що на етапі обговорення, - додав Веніславський.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах