Повістки в Україні тепер можна вручати незалежно від місця військового обліку

Повістки в Україні тепер можна вручати незалежно від місця військового обліку.

Повістки в Україні тепер можна вручати незалежно від місця військового обліку. Фото: suspilne.media

Події
11 квiтня 2023 16:53
Автор: Дарья Кунец

Співробітники військкоматів зможуть вручати повістки кожному військовозобов'язаному громадянинові України незалежно від того, в якому військкоматі він стоїть на військовому обліку. Такі виправлення було внесено до постанови Кабінету Міністрів України.

Згідно з рішенням Кабінету міністрів України, військкомати наразі можуть закликати військовозобов'язаних громадян України без прив'язки до місця перебування таких громадян на військовому обліку. Таке становище діятиме до закінчення воєнного стану.

Відповідно до постанови КМУ №318 від 7 квітня, внесено зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, які були затверджені постановою КМУ №154 від 23 лютого 2022 року.

Так, відповідно до абзацу 11-го пункту 9 військкомати (офіційно - територіальні центри комплектування та соціальної підтримки) "здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов'язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки): на військову службу за призовом осіб офіцерського складу; на військову службу за призовом осіб з числа резервістів у особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву); на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку)".

Також внесено зміни, згідно з якими керівники ТЦК у кожному з регіонів України відповідають за "здійснення заходів оповіщення та призову громадян на військову службу за призовом осіб із числа резервістів у особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву) та на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, відповідно до порядку мобілізаційного розгортання, визначеного Міністерством оборони та Генштабом ЗСУ, а також на військову службу за призовом офіцерів".

Повістки в Україні тепер можна вручати незалежно від місця військового обліку фото 1Повістки в Україні тепер можна вручати незалежно від місця військового обліку фото 1

Повістки в Україні тепер можна вручати незалежно від місця військового обліку фото 2 1Повістки в Україні тепер можна вручати незалежно від місця військового обліку фото 2

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров пояснив, чи зможуть вручати українцям повістки у месенджерах.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах