Блогерам, які "засвітили" роботу ППО у Києві, повідомили про підозру

Блогерам, які "засвітили" роботу ППО у Києві, повідомили про підозру.

Блогерам, які "засвітили" роботу ППО у Києві, повідомили про підозру. Фото: Vgorode

Події
31 травня 2023 17:30

Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом блогерам, які зняли та опублікували у соцмережах відео роботи нашої ППО під час ракетного обстрілу в Києві 16 травня.

Нагадаємо, ніч на 16 травня Київ зазнав масованої ракетної атаки, проте завдяки роботі систем ППО прильотів вдалося уникнути. При цьому деякі мешканці столиці зняли та опублікували у соцмережах відео, на яких зафіксовано роботу протиповітряної оборони. Співробітники СБУ швидко вирахували, хто був причетний до цього, і провели обшуки у шести мешканців столиці.

За фактом несанкціонованого поширення інформації про роботу та розміщення систем ППО (ч. 2 ст. 114-2 КК України) було відкрито кримінальне провадження.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час розслідування співробітники СБУ зібрали доказову базу та отримали результати експертиз, що підтверджують порушення чотирьох мешканок Києва, які публікували відео з роботою ППО у Києві.

Одна з них, 32-річна киянка, не лише опублікувала заборонений контент у своїх соцмережах, а й відправила його адміністратору одного з популярних Telegram-каналів. Після цього відео швидко розлетілося мережею, зокрема й на проросійських майданчиках.

Ще одна 36-річна киянка поділилася відео з роботою ППО та результатом уражених ворожих цілей у своєму Instagram-акаунті.

Третя фігурантка поділилася аналогічним відео у соцмережах.

Четверта підозрювана, уродженка Сумщини, яка мешкає у Києві, зняла результати збиття ворожих ракет та відправила відео своїм знайомим у різних месенджерах. Після цього, щоб уникнути кримінальної відповідальності, вона спробувала видалити повідомлення із забороненим контентом.

Усім чотирьом фігуранткам загрожує до 8 років ув'язнення.

Розслідування триває щодо ще двох фігурантів, які займалися такою самою діяльністю. Їм поки що не повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах