Підозрюваним у справі про закрите укриття в Києві обрали запобіжний захід

Підозрюваним у справі про закрите укриття в Києві обрали запобіжний захід.

Підозрюваним у справі про закрите укриття в Києві обрали запобіжний захід. Фото: Радіо Свобода

Події
03 червня 2023 14:00

Чотирьох підозрюваних у справі про закрите укриття, через яке загинуло троє людей у Деснянському районі Києва, суд обрав запобіжний захід.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня РФ здійснила чергову ракетну атаку на Київ. За наявною інформацією, всі виявлені повітряні цілі були знищені силами та засобами нашої протиповітряної оборони. На жаль, від падіння уламків загинуло кілька людей, зокрема дитина.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Уламки однієї збитої ракети впали на територію дитячої поліклініки у Деснянському районі. У цей момент на вулиці стояли люди, які хотіли потрапити в укриття поліклініки, але його було закрито. Один чоловік вирішив оббігти будівлю з іншого боку, щоб розбудити охоронця і той відкрив укриття. Але доки він біг, його дружина загинула від падіння уламків ракети. Також загинули ще двоє людей, зокрема одна дитина.

Стало відомо, що після цього охоронця поліклініки заарештували. За словами мешканців сусідніх будинків, це не перший подібний випадок. За останній місяць він розпивав алкоголь на робочому місці та не відчиняв двері. Люди намагалися до нього достукатися протягом 15-20 хвилин. На скарги місцевих мешканців міськвлада не реагувала.

Учора, 2 червня, усім чотирьом фігурантам повідомили про підозру.

А сьогодні, 3 червня, першу заступника голови Деснянської РДА, директора лікарні та його заступника з технічних питань суд відправив під цілодобовий домашній арешт, повідомили в поліції. Їх судитимуть за службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). Підозрюваним загрожує до п'яти років ув'язнення.

Охоронцю лікарні, який мав відкрити укриття під час повітряної тривоги, відправили під варту до СІЗО на два місяці без права внесення застави. Чоловік визнав свою провину, проте додав, що пішов відчиняти двері укриття під час тривоги, але "не встиг". Його судитимуть за залишення у небезпеці, що спричинило смерть людей (ч. 3 ст. 135 КК України), за що він може сісти у в'язницю на строк до восьми років.

Підозрюваним у справі про закрите укриття у Києві обрали запобіжний захід.Підозрюваним у справі про закрите укриття у Києві обрали запобіжний захід. Фото: Поліція Києва

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах