Що відомо про дівчинку, яка загинула під час обстрілу Києва 1 червня

Що відомо про дівчинку, яка загинула під час обстрілу Києва 1 червня.

Що відомо про дівчинку, яка загинула під час обстрілу Києва 1 червня. Фото:

Події
03 червня 2023 15:06

Стали відомі подробиці про дев'ятирічну дівчинку та її матір, які загинули під час обстрілу Києва 1 червня. Батько дівчинки помер через захворювання півтора року, тож вони жили вдвох.

Нагадаємо, тієї ночі РФ здійснила чергову ракетну атаку на Київ. Усі виявлені повітряні цілі було знищено силами ППО. Але, на жаль, від падіння уламків загинуло троє людей - дев'ятирічна дівчинка, її 34-річна мати та 33-річна жінка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Уламки однієї збитої ракети впали на територію дитячої поліклініки у Деснянському районі. У цей момент на вулиці стояли люди, які хотіли потрапити в укриття поліклініки, але його було закрито. Один чоловік вирішив оббігти будівлю з іншого боку, щоб розбудити охоронця, і той відкрив укриття. Але доки він біг, його дружина загинула від падіння уламків ракети. Також загинули ще двоє людей, зокрема одна дитина.

Сьогодні, 3 червня, чотирьом підозрюваним у справі про закрите укриття обрали запобіжний захід. Першу заступника голови Деснянської РДА, директора лікарні та його заступника з технічних питань суд відправив під цілодобовий домашній арешт, а охоронця лікарні відправили у СІЗО на два місяці без права внесення застави.

Загиблу дев'ятирічну дівчинку звали Вікторія Івашко. Вона займалася дзюдо у спортивному клубі Judo Master. Ще минулими вихідними вона виходила на татамі на змаганнях у столиці, здобувала свої перші перемоги та мріяла про великі досягнення, повідомив президент Федерації дзюдо України та депутат Дніпропетровської обласної ради Михайло Кошляк.

Загибла у Києві 9-річна дівчинка Вікторія Івашко.Загибла у Києві 9-річна дівчинка Вікторія Івашко. Фото: facebook.com/mykhailokoshliak

Її тренер Діана Халматова розповіла про свою ученицю у коментарі "ТСН".

Віка жила зі своєю матір'ю, яка також загинула під час обстрілу 1 червня. Майже півтора роки тому батько дівчинки помер від інсульту.

Діана знала Віку протягом трьох років. Вона займалася у групі новачків близько року, було видно, що цей вид спорту їй подобався. За словами тренера, Віка хотіла досягти більших результатів, тому згодом завдяки своїй цілеспрямованості перейшла до більш підготовленої групи.

Дівчинка була дуже спокійною та надзвичайно лагідною.

- Запам'яталося те, що бувало, Віка прийде і обійме мене. Напевно, дуже любила мене, – розповідає Діана.

Минулими вихідними дівчинка брала участь у міських районних змаганнях, здобула перше місце.

Що відомо про дівчинку, яка загинула біля закритого укриття під час обстрілу Києва.Що відомо про дівчинку, яка загинула біля закритого укриття під час обстрілу Києва. Фото: ТСН

Мати подруги Вікі Марія розповіла, що вчителі також хвалили дівчинку. На відміну від інших дітей, на перервах вона не бігала, не грала, а брала книгу та читала.

Однокласниця Вікі, її подруга Дар'я, з якою вона ходила на дзюдо, розповіла, що дівчинка дуже любила читати про Гаррі Поттера, а також малювала у стилі аніме.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах