З бюджету Києва для укриттів придбали електросковороду за 720 тис грн та барабани майже на 1 млн грн

З бюджету Києва для укриттів придбали електросковороду за 720 тис грн та барабани майже на 1 млн грн.

З бюджету Києва для укриттів придбали електросковороду за 720 тис грн та барабани майже на 1 млн грн. Фото: wikipedia.org

Події
14 червня 2023 19:26

Скандал, що вибухнув днями після оприлюднення інформації про купівлю для укриттів Києва наддорогих овочерізок, отримав продовження. Розкрилися й інші факти закупівель дуже дорогих товарів, які навряд чи потрібні у бомбосховищах.

Нагадаємо, Vgorode нещодавно писав про те, як у Києві влада закупила овочерізки для укриттів по 132 тис грн за штуку. Покупцем стало Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після того, як інформація про такі покупки набула резонансу, вивчати їх стала тимчасова комісія Київради. Виявилося, що для укриття у Дніпровському районі Києва було куплено, крім овочерізок, також електричну сковороду феноменальною вартістю 720 тисяч гривень.

Кияни, коментуючи безглузді дорогі покупки, зроблені зі столичного бюджету, іронізують, пропонуючи закупити у бомбосховища м'які меблі, масажні крісла, кальяни та більярдні столи, передає ТСН.

Тимчасову контрольну комісію з перевірки використання бюджетних коштів для облаштування укриттів очолив Леонід Ємець, голова комісії Київради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції. За його словами, для укриття також купувалася пароварка майже за 500 тисяч гривень, яка до того ж споживає дуже багато електроенергії - 18 кВт на годину, як і електросковорода.

Виявляється, що наддорога сковорода, що має тачскрин, призначена для навчального закладу, де проводять заходи для дітей та їхніх батьків. Тому ця техніка їм нібито потрібна, щоб їх годувати.

Комісія зараз з'ясовуватиме, навіщо купувати такі дорогі кулінарні інструменти за бюджетні гроші.

Також стало відомо за допомогою сайту Prozorro, що це саме Управління освіти у Дніпровському районі закупило для укриттів 306 барабанів із натуральної шкіри, вартістю від 1900 до 3960 гривень за одиницю, та 153 комплекти молоточків до них. Загальна сума купівлі величезна – 891 тис. грн. Барабани в укриттях нібито потрібні, щоби знімати стрес у дітей.

Нагадаємо, столичні правоохоронці викрили директора підприємства, який, користуючись своїм службовим становищем, годував військових неякісними консервами та таким чином привласнював державні кошти.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах