Авіарейси в Україну можуть відновити до кінця поточного року

Авіарейси в Україну можуть відновити до кінця поточного року -

Авіарейси в Україну можуть відновити до кінця поточного року - фото: gettyimages.com/georgeclerk

Події
22 липня 2023 15:31
Автор: София Бакун

Ірландська Ryanair допускає відновлення авіарейсів в Україні за умови успішних переговорів щодо часткового відкриття повітряного простору.

Виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі повідомив в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна", що зараз компанія розглядає два варіанти розвитку подій. Перший - коли війна закінчиться і все відкриється в один чи два дні. І другий, найбільш імовірний, згідно з яким можливо запланувати невелику кількість рейсів уже наприкінці цього року.

Він навів як приклад досвід Ізраїлю, де літаки сідають лише за 10 хвилин їзди від місця, з якого запускають ракети. Проте, місцева влада вирішила, що пасажирські перевзення будуть доцільними.

За його інформацією, наразі Мінвідновлення працює над тим, щоб наприкінці поточного року відновити деякі рейси в Україну.

Компанія планує розмістити в Києві, Львові та Одесі до 30 нових Boeing 737 MAX вартістю понад 3 мільярди доларів. Також авіакомпанія готова здійснювати до 600 рейсів на тиждень.

Водночас, головною проблемою залишається переконати EASA – Європейську агенцію авіаційної безпеки та страхові компанії, що виконувати обмежену кількість рейсів в Україну – безпечно.

Нагадаємо, відбувся незвичайний для військових реалій в Україні пасажирський рейс – це була евакуація цивільного борту з Києва до Євросоюзу. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах