У Васильківській гімназії дитину зіштовхнули з висоти: відео

У Васильківській гімназії дитину скинули з висоти: відео.

У Васильківській гімназії дитину скинули з висоти: відео. фото: facebook.com/juliia.khanzeruk

Події
17 сiчня 12:21

У Васильківській гімназіі №1 дитина впала з висоти і отримала серйозні травми. На відео з камери спостереження видно, що хлопчика штовхнув однокласник.

Як розповіла мама постраждалого хлопчика Юлія Ханзерук, сталося це 15 листопада 2023 року на перерві навпроти вікон школи. О 09:30 класний керівник її сина подзвонила жінці та сказала, що хлопчик бігав з хлопцями на подвір'ї школи та впав біля сходинок, як підніматися від школи до вулиці Соборної. Вона повідомила, що медсестра оброблює дитині рани і що у Даніеля набряк на руці.

- Ніхто мені тоді не повідомив, що мій син впав з висоти. Хоча діти, які були свідками цього випадку, все сказали працівникам школи. Класний керівник зазначила, що в такому стані Даніель мабуть не зможе навчатися. На що я відповіла, що прийду зараз в школу і запитала про стан сина, а саме, чи треба йому в лікарню. Медсестра гімназії відповіла: "Бажано". Швидку допомогу працівники гімназії не викликали, – згадує мама хлопця.

У Васильківській гімназії дитину скинули з висоти -У Васильківській гімназії дитину скинули з висоти - фото: facebook.com/juliia.khanzeruk

За 10-15 хвилин жінка прийшла в гімназію і була шокована станом дитини. Син сидів в холі, а його обличчя, руки та одяг були в крові. Жінці сказали, що це через кровотечу з носа, яку вже зупинили. На обличчі був набряк та садна, здерте коліно і перебинтована рука, яка була зігнута в неприродній формі.

- Син нічого не міг пояснити що сталося, погляд був розмитий, затримка у відповіді на мої питання, таке відчуття, що він зараз відключиться, дуже сильно боліла рука. Я забираю сина і швидко їдемо до дитячої поліклініки в місто Васильків. До лікарні я везла його на таксі без супроводу медсестри, Даніель дуже хотів спати, майже відключався, я постійно говорила йому щоб не спав, – розповідає жінка.

Діагноз хлопця -Діагноз хлопця - фото: facebook.com/juliia.khanzeruk

Вже в поліклініці син сказав, що його штовхнув однокласник з висоти. Сімейний лікар сказав, що у дитини зламана рука і можливо струс мозку. Їх направили до Київської обласної лікарні міста Боярка. Діагноз підтвердився: ЗЧМТ, струс головного мозку, забій спинки носа, забійні садна обличчя та носа, закритий перелом обох кісток лівого передпліччя зі зміщенням.

У цей же день Даніелю зробили закриту репозицію перелому під загальним знеболенням. Гіпс наклали на 6 тижнів, а після перенесених ЗЧМТ та струсу мозку є наслідки – дитина лікується у невролога.

За словами жінки, директор гімназії та батьки хлопчика, який штовхнув її сина, відповідальність з себе знімають.

- За відшкодуванням нанесених збитків працівники гімназії направляють до батьків хлопчика, який штовхнув мого сина. Директор мені прямо сказала, що вини школи в травмуванні моєї дитини немає. Батьки відмовилися відшкодувати моральну та матеріальну шкоду, яка повʼязана з травмуванням мого сина, обґрунтовуючи це випадковістю. Я віддала до школи здорову дитину, а забрала хвору і ніхто не несе ніякої відповідальності! – пише мама Даніеля.

Жінка обурена, що діти на перерві можуть бути без нагляду на подвір'ї. У будь-який момент може початися тривога. Мама постраждалого хлопчика з'ясувала, що у той день черговим на подвір'ї був вчитель фізкультури. 

- Від директора була така фраза: "Черговий вчитель що повинен був підбігти і схопити вашу дитину?" Як вам запитання? Бо в мене був шок. На прохання позвати чергового вчителя мені директор відмовила. Запитала чому вони не викликали швидку, відповідь директора: "На що там викликати швидку? На здерте коліно? І ви (тобто я) від неї відмовилися", – цитує директора мама хлопчика.

У Васильківській гімназії дитину скинули з висоти -У Васильківській гімназії дитину скинули з висоти - фото: facebook.com/juliia.khanzeruk

У соцмережі жінка опублікувала відео того, що сталося. На ньому чітко видно, що дитину штовхнув хлопець. Разом з Даніелем впав вниз ще один учень – з ним все нормально, у нього тільки синець на нозі.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах