Представник Дарницького ТЦК - про мобілізацію та ухилистів

Представник Дарницького ТЦК - про мобілізацію та ухилистів.

Представник Дарницького ТЦК - про мобілізацію та ухилистів. Фото: nikopolnews.net

Події
01 лютого 20:15

Представник ТЦК одного з районів Києва розповів журналістам про свою роботу в ході повномасштабної війни і відповів на багато питань, що цікавлять багатьох.

Подробиці роботи ТЦК розповів в інтерв'ю "Вечірньому Києву" заступник начальника - начальник мобілізаційного відділення Дарницького ТЦК у Києві Володимир Новосядлий.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ось основні тези співробітника ТЦК у Києві.

Про відчуття війни
- У суспільстві чомусь сформувалася така думка, що війна десь далеко. Це мій суб'єктивний погляд на ситуацію із боку.

Про реєстр військовозобов'язаних
- Це єдиний реєстр військовозобов'язаних та призовників. Він має об'єднати всі бази, з якими необхідно працювати, і це прискорить уточнення облікових даних.

Про права та обов'язки
- У нас за Конституцією прописані права та обов'язки. Частина населення, яка пішла до армії добровільно, виконує свої обов'язки. Інша частина користується лише правами, а обов'язки забуває.

Щодо ухилення від мобілізації
- Ось ви навели приклад, коли людина отримала повістку, викинула її у смітник і не з'явилася. У разі неявки особи ТЦК матеріали направляють до Національної поліції. Вони з'являються в базі даних як особи, що розшукуються. Відповідно до Постанови 1487 Національна поліція повинна затримати та доставити до ТЦК військовозобов'язаних та резервістів, які вчинили адміністративне правопорушення для складання протоколу. Якщо людина заявляє, що вона не хоче спілкуватися, це вже очевидний факт ухилення від мобілізації. За це передбачено кримінальну відповідальність.

Про броню від мобілізації
- На мою думку, занадто багато бронювання зараз. Підприємство має не рідше одного разу на рік звіряти облікові дані своїх працівників із обліковими даними у ТЦК.

Про шлюб із людьми з інвалідністю
- У нас немає повноважень перевіряти фіктивність чи не фіктивність шлюбу. Але ми перевіряємо документи щодо наявності інших осіб, які мають здійснювати догляд за такою особою. Наприклад, якщо це дружина, то піклуватися про неї можуть батьки, теща чи тесть.

Про студентів
- До речі, багато дорослих студентів з'явилися, які вирішили здобувати освіту за денною формою навчання, тому що в законі ця категорія також не підлягає заклику. Якщо наше покоління не вирішить це питання, його доведеться вирішувати майбутнім поколінням. Або інакше Україна як держава не існуватиме.

Про телеграм-канали про роздачу повісток
– Неприємно бачити, що є певна кількість трусів, які не готові виконувати свої обов'язки як громадян України. Розчаровує, що їх багато. Причому вони дуже щиро відгукуються про нас, навіть із ненормативною лексикою. Я вважаю, що ворог також використовує проти нас як зброю. Моя думка, що треба з цим щось робити.

Нагадаємо, Володимир Новосядлий також відповідав на запитання, чи можуть співробітники ТЦК у Києві перевіряти документи та забрати людину з вулиці примусово.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах