На ВДНГ сьогодні мітингуватимуть проти знесення павільйонів

На ВДНГ у Києві сьогодні мітингуватимуть проти знесення павільйонів.

На ВДНГ у Києві сьогодні мітингуватимуть проти знесення павільйонів. Фото: Facebook Альона Гудкова

Події
19 лютого 2022 12:11

Сьогодні, 19 лютого, проходитиме акція протесту проти руйнування павільйонів ВДНГ заради Президентського університету.

Нагадаємо, 2 лютого в мережі з'явилася інформація, що на ВДНГ зносять 19-й павільйон, де раніше проводився "Кураж". 16 та 17 жовтня 2021 року пройшов останній "Кураж" на ВДНГ, після чого він пішов на безстрокові канікули. Все через те, що трирічний контракт із ВДНГ закінчився та продовжити його не змогли.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Після цього скандал прокоментувало керівництво "Експоцентру". Вони підтвердили, що на території точаться роботи з облаштування будівель для освітнього проекту "Президентський університет". Створення освітнього кластера, за їхніми словами, було передбачено ще 2017 року.

Потім головний архітектор проекту Віталій Молочко пояснив, якою є доля споруд, які відсутні на візуалізації Президентського університету.

Мітинг заплановано на 13.00. Активісти одразу трьох організацій – Ukrainian Modernism, Карта Реновації, Зберегти Квіти України – мають намір зупинити знесення будівель "Експоцентру". Як вони повідомляють, будівлі не є аварійними і, до того ж, демонтаж розпочався, перш ніж оприлюднили проект університету.

Активісти впевнені, що подібний крок не відповідає концепції розвитку ВДНГ і таким чином влада виявляє байдужість до поглядів громадськості.

Вони вимагатимуть повністю зупинити підготовку до демонтажу та руйнування приміщень ансамблю ВДНГ, а також внести всі павільйони до Реєстру пам'яток. До того ж активісти вважають, що збудувати університет можна на вільних ділянках, не чіпаючи вже існуючі будівлі.

Організатори хочуть домогтися відкритого діалогу з владою та представниками бізнесу.

Як раніше писав Vgorode, будівництво Президентського університету проходитиме у дві черги. На території ВДНГ збудують планетарій, який має стати найбільшим у Європі, апартаменти для викладачів та студентів, а також облаштують підземний паркінг та вертоліт.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах