У Київському зоопарку через бойові дії прихистили понад 140 тварин

У Київському зоопарку через бойові дії прихистили понад 140 тварин.

У Київському зоопарку через бойові дії прихистили понад 140 тварин. Фото: facebook.com/zoo.kyiv.ua

Події
17 травня 2022 16:00

У Київському зоопарку з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прихистили 141 тварину з різних регіонів країни. Наразі столичний звіринець відкритий для відвідувачів та деяких із врятованих вихованців уже можна побачити особисто з 10:00 до 16:00.

У зоопарку також розповіли, як їхні вихованці переживали бойові дії. Через вибухи тварини постійно лякалися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найбільше це торкнулося 17-річного слона Хораса. Першого тижня він сидів на антидепресантах, які додавали йому у воду, а поруч постійно чергували співробітники звіринця. Згодом слон трохи звик і навіть навчився за дві хвилини сховатися в зимовому приміщенні, пише "ТСН".

Бойові дії залишили відбиток на поведінці та інших тваринах. Наприклад, пелікани придушили всі свої яйця, а самка лемура відмовилася годувати свою дитину, яка народилася 3 березня. На щастя, маленького лемуру змогли врятувати. Його назвали Байрактар і вже зараз він добре почувається і любить грати. До осені його, швидше за все, можна буде побачити разом із його сім'єю.

Нових постояльців зоопарку почали привозити перші дні після повномасштабного вторгнення Росії. Люди приносили тварин у коробці, віддавали їх та їхали без пояснень. Так, серед врятованих звірів опинилися мавпи, черепахи, папуги, змії. Як вважає директор зоопарку Кирило Трантін, вони могли бути із приватної колекції та з Ясногородської ферми.

Також у Київському зоопарку прихистили тигрицю Ділалу, яку врятували із приватного зоопарку на Харківщині. Зараз вона освоюється у новому вольєрі. Інші тварини поки що проходять реабілітацію та сидять на карантині, проте незабаром відвідувачам обіцяють їх обов'язково показати.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах