Завершено розслідування щодо поліцейського, який побив у Києві жінку без маски

Завершено розслідування щодо поліцейського, який побив у Києві жінку без маски.

Завершено розслідування щодо поліцейського, який побив у Києві жінку без маски. Фото: be-in.ru

Події
08 лютого 2022 20:15

Поліцейському, який бив в одному зі столичних супермаркетів жінку, яка не одягла маску, загрожує в'язниця.

Нагадаємо, історія сталася у березні 2021 року. У київському супермаркеті "Ашан" представник поліції охорони побив жінку. Відвідувачка намагалася пройти до торгового залу без захисної маски та активно чинила опір, коли поліцейський відмовився її пропускати. Адреса супермаркету "Ашан", де відбувалися події – вулиця Берковецька, 6.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Інцидент потрапив на відео. На записі було видно, що в ході активного конфлікту у потерпілої випав телефон. Поліцейський це помітив та забрав гаджет. Жінка спробувала повернути свій мобільний, підходячи до охоронця впритул. У відповідь поліцейський вдарив її з такою силою, що потерпіла впала на підлогу.

Торік Vgorode звернувся до адміністрації "Ашана", щоб дізнатися про їхню думку щодо ситуації. Редакції відповіли, що служба безпеки супермаркету заявила про те, що сталося, в поліцію, і таку поведінку представника МВС вважають неприпустимою. Також порушника усунули від виконання обов'язків, і він більше не працюватиме на цьому об'єкті. В адміністрації супермаркету додали, що після інциденту вони проведуть додаткове навчання для всіх співробітників охоронної служби, щоб таке не повторювалося.

Також Vgorode зв'язувався із прес-службою поліції охорони. Там нам повідомили, що провели службове розслідування та поліцейського звільнили. Відповідатиме він по всій суворості закону. Проте в рамках розслідування враховано також і дії потерпілої, яка навідріз відмовлялася дотримуватися карантинних норм, та активно провокувала поліцейського.

І ось, нарешті, зараз, у лютому 2022 року надійшла інформація, що слідчі теруправління ДБР Києва завершили розслідування щодо цього самого поліцейського, який побив жінку, а також двох патрульних. Вони звинувачуються у перевищенні владних повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 КК України). За цією статтею їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 30 вересня минулого року у центрі Києва чоловік побив інспектора з паркування. Нападником виявився водій, який порушив правила паркування.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах