Зеленський: окупанти штурмували ОП, у будівлі перебували моя дружина та діти

Окупанти штурмували Офіс Президента, коли у будівлі перебувала сім'я Зеленського

Окупанти штурмували Офіс Президента, коли у будівлі перебувала сім'я Зеленського фото: прес-служба ВП

Події
29 квiтня 2022 07:02

Першого дня повномасштабної війни РФ проти України російські війська потрапили до президентської адміністрації в Києві за кілька хвилин, їх постріли було чути в Офісі президента.

Глава України Володимир Зеленський в інтерв'ю журналу Time зізнався, що 24 лютого його сім'я та помічники перебували в будівлі Офісу президента, коли окупанти намагалися потрапити усередину.

Тоді чиновники ОП намагалися захистити будівлю "усім, що могли знайти". Як повідомили президенту, ударні групи окупантів спустилися з парашутами до центру Києва. Їхнім завданням була ліквідація або захоплення Зеленського та його сім'ї.

Під час спроби штурму урядового кварталу розпочалися перестрілки. Охоронці всередині комплексу вимкнули світло та привезли для глави України та близько десятка його помічників бронежилети та автомати.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович каже, що спроб захоплення ВП було дві. На той момент усередині будівлі були перша леді та діти Зеленського.

США та інші країни пропонували евакуювати президента та його команду з Києва. Проте Зеленський відмовився виїжджати з України, вимагаючи від союзників боєприпасів замість притулку.

"У перші дні я сподівалася, що нам можна буде залишитися всім разом. Але офіс президента перетворився на військовий об’єкт. Президент з командою там і працюють, і живуть. Тому нам з дітьми було наказано переміститися в безпечне місце. Якщо в Україні взагалі можливо зараз знайти абсолютне безпечне місце… З того часу ми спілкуємося з Володимиром тільки телефонно" - розповідала Олена.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах