Стало відомо, де візьмут гроші на реконструкцію мосту Патона

Стало відомо, де візьмут гроші на реконструкцію мосту Патона у Києві.

Стало відомо, де візьмут гроші на реконструкцію мосту Патона у Києві. Фото: kyiv.comments.ua

Транспорт та інфраструктура
21 лютого 2022 15:27

Аварійний міст Патона, який вже давно потребує ремонту, планують розпочати реставрувати цього року. Гроші на це виділить Міністерство інфраструктури. Воно тимчасово візьме міст на свій баланс. Після того як проведуть усі роботи, споруду повернуть місту.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що ще у 2020 році на мосту Патона відгородили крайні смуги руху транспорту, щоб знизити навантаження на конструкцію та врятувати міст від руйнування. На одному з головних мостів Києва вже майже два роки не можуть розпочати реконструкцію. Вже було зареєстровано кілька тендерів, але їх було скасовано. Процедури закупівлі у жовтні 2020 та у лютому 2021 року скасував Антимонопольний комітет. А тендер, який проводили у серпні 2021 року, скасувався через зміну замовника робіт. Тоді роботи оцінювали більш ніж у 21,5 мільйона гривень.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Як повідомляє "Сегодня", роботи з реконструкції мосту Патона погодилося сплатити Міністерство інфраструктури України. Гроші на масштабний ремонт ітимуть із бюджету країни. Наразі замовником із реалізації проекту реконструкції планується визначити державне підприємство "Фінансування інфраструктурних об'єктів".

Щоб розпочати роботи, міст Патона заберуть у Києва та передадуть на баланс держави. До цього переправа перебувала на балансі комунального підприємства "Київавтодормост", що входить до "Київавтодору". На даний момент процес передачі функцій замовника продовжується.

Як вважають експерти, передача мосту на баланс держави дозволить прискорити ремонт аварійної переправи, оскільки можна виділити більше коштів та ресурсів для прискорення підготовки проекту реконструкції переправи та подальших робіт.

У "Київатодорі" уже розповідали, як зміниться споруда після реконструкції. Замість семи смуг на мосту планують зробити вісім - по чотири на кожен напрямок. Крім цього, тут встановлять потужний відбійник, який не дозволить автомобілям виїжджати на зустрічну смугу. Також у рамках капітального ремонту на мосту відремонтують тротуари, опори, вхідні групи на лівому та правому березі та збудують велодоріжки.

Раніше ми розповідали, що на мосту Патона вже провели роботи зі зміни перил. Проте експерти вважають, що їх зробили неякісно. На перилах декомунізували серп та молот, але при цьому зіпсували художній стиль, задуманий автором мосту. Матеріали для нових перил також вибрали погані, тому на зображенні архангела Михаїла, яким замінили радянську символіку, з'явилися дрібні дірочки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах