У Києві заборонили змінювати вигляд фасадів будівель у історичному центрі міста

У Києві заборонили змінювати вигляд фасадів будівель у історичному центрі міста.

У Києві заборонили змінювати вигляд фасадів будівель у історичному центрі міста. Фото: relax.com.ua

Транспорт та інфраструктура
16 квiтня 2022 00:11

У Києві будуть вжиті першочергові заходи з приведення фасадів культурних об'єктів до належного стану. Йдеться про будівлі, що розміщені в центральному історичному ареалі Києва. Таким чином їх буде збережено від самовільної зміни чи пошкодження будь-яких зовнішніх частин.

Раніше Vgorode писав, що влада Києва розглядада заборону на будь-яку зміну вигляду історичних будівель.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про відповідне рішення Київської міської ради пише пресслужба КМДА.

Як зазначив заступник голови КМДА Володимир Прокопів, міська влада не дозволить спотворювати культурні пам’ятки Києва. Власникам таких об'єктів буде заборонено самостійно встановлювати системи кондиціонування, прибудови, змінювати форму чи навіть колір балконів та вікон.

Профільний департамент міської ради має перевірити дотримання цих вимог у річний термін. Якщо будуть виявлені порушення, то Департамент міського благоустрою матиме право демонтувати те, що псує вигляд будівлі. 

При використанні, утриманні, реконструкції, капітальному ремонті, переплануванні чи реставрації будинків, що належать до культурної спадщини Києва, заборонено розміщувати системи кондиціонування повітря (окрім централізованих або групових установок). Встановлення кондиціонерів дозволено у місцях, де вони не спотворюють архітектурний вигляд будинку і не створюють шуму.

Також Київська міська рада забороняє утеплення та застекління балконів і лоджій у таких будівлях. Розширювати їх також не можна. Окрім цього, не допускаються добудови, нові віконні прорізи, зміни форм і кольорів віконних рам та балконних дверей.

У будинках, які розташовані у центральному історичному ареалі Києва, але не належать до архітектурних пам’яток, допускається виконання робіт, які можуть спричинити зміну зовнішнього вигляду споруди (за умови дотримання власниками і користувачами відповідного Порядку та за наявності затвердженого паспорту фасаду.

Раніше ми розповідали, що активісти створили організацію "Містетика", яка займається реставрацією фасадів житлових будинків. Вони демонтують цар-балкони на будинках, які були збудовані до 30 років 20 століття, і роблять це безкоштовно. Вони опрацьовують заявки на демонтаж і залучають для цього відповідних спеціалістів. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах