Київщина отримала першу субвенцію на відновлення пошкоджених будинків

Київщина отримала першу субвенцію на відновлення пошкоджених будинків.

Київщина отримала першу субвенцію на відновлення пошкоджених будинків. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
25 квiтня 2022 13:54

У Київську область почали надходити гроші на відновлення будівель, що були пошкоджені російськими окупантами. Йдеться про отримання першої субвенції у розмірі 400 мільйонів гривень. 

За словами заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, ці гроші підуть на відновлення вікон та покрівель у будинках, прибирання дороги тощо. Про це посадовець розповів в ефірі телеканалу "Київ".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі в планах обласної влади є відновлення будинків, які ще можна відновити і жити там. Також вже вирішується питання про відновлення подання електроенергії, водопостачання та інтернет-покриття. Наступним етапом має стати глобальніший ремонт - відновлення будівель, які можна швидко відновити.

Зазанчимо, що Уряд відшкодує українцям матеріальні втрати, у тому числі втрачене житло. Заявку на компенсацію можна залишити у додатку та на порталі "Дія". Для цього потрібно обрати "Пошкоджене майно" в розділі "Послуги" і залишити дані про себе і свою контактну інформацію. Також заяву можна подати фізично до ЦНАП. Після реєстрації повідомлення громадян слід чекати інформації про початок процедури оцінки та компенсації, які Уряд визначить найближчим часом.

Станом на 22 квітня Міністерство цифрової трансформації України отримало в застосунку "Дія" вже понад 100 тисяч заявок про пошкоджене майно українців унаслідок російської агресії.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що українці, які втратили житло через бойові дії, можуть отримати від держави компенсацію у вигляді нової житлової площі у будь-якому обласному центрі держави.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах