Українцям, які втратили будинок через війну, держава готується видавати нове житло

Українці, які втратили дім через війну, отримають нове житло.

Українці, які втратили дім через війну, отримають нове житло. Фото: пресслужба КМДА

Події
31 березня 2022 23:58

Українці, які через військову агресію росії втратили житло чи будинок яких зазнав пошкоджень, зможуть отримати від держави компенсацію у вигляді нової житлової площі з обмеженням до 150 квадратних метрів у будь-якому обласному центрі України.

Про законопроєкт №7198, який передбачає надання житла, розповіла голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк.
 
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Законопроєкт уже зареєстрований у парламенті. Це ініціатива президента, розроблена спільно з урядом і Верховною Радою України. 

Щоб отримати житло, людина має зареєструватися через "Дію".

Реєстрація, за словами Шуляк, дозволить державі вже зараз почати працювати та прораховувати витрати на відновлення житла, попередньо це сотні мільярдів гривень.

Законопроєктом також передбачено, що людина зможе обирати місто, де хоче оселитися. Житло з такими ж характеристиками, як зруйноване, можливо отримати у будь-якому обласному центрі України. 

Крім цього, Олена Шуляк зазначила, що ця ініціатива допоможе зібрати ще більше інформації про збитки, які нанесла держава-агресор Україні та використовувати її в судових позовах проти рф.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що міжнародний сервіс інтернет-бронювання готелів Booking допомагає українським біженцям орендувати житло в Європі. Так, було вирішено зробити знижки для українців, які були змушені переїхати подалі від воєнних дій. Тимчасове житло можна бронювати не раніше ніж за три дні до заїзду зі знижкою від 50% до 100% без урахування податків та зборів. Житло для оренди надають у Молдові, Польщі, Словаччині, Румунії, Італії, Угорщині, Австрії, Чехії та Німеччині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах