Яких збитків війна завдала селу Горенка, що сусідить із Пуща-Водицею

Яких збитків війна завдала селу Горенка, що сусідить із Пуща-Водицею.

Яких збитків війна завдала селу Горенка, що сусідить із Пуща-Водицею. Фото: obozrevatel.com

Транспорт та інфраструктура
16 травня 2022 22:11

Якщо в курортному районі Києва Пуща-Водиця, про який Vgorode писав зовсім недавно, більшість будинків уціліла, і головною проблемою є заміновані ліси, що оточують цю територію з усіх боків, то сусідньому з нею селу Горенка не так пощастило.

Нагадаємо, Горенка та 14-та лінія Пуща-Водиці практично злилися, і до цього села до війни можна було доїхати на трамваї з Контрактової площі. Багато киян приїжджали до Горенки на відпочинок на Блакитне озеро.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Внаслідок військових дій село Горенка сильно постраждало. Орієнтовна сума пошкоджень, завданих інфраструктурі села, - 85 мільйонів доларів. Тут було зруйновано чи пошкоджено понад тисячу житлових будинків та дач. Село, що лежить прямо на кордоні Києва та Київської області, почали обстрілювати з "Градів" та іншої зброї з перших днів вторгнення.

Дані: KSEДані: KSE

Ця сума, 85 мільйонів, з'явилася внаслідок підрахунку Київської школи економіки (KSE), яка веде проект "Росія заплатить". Підрахунок зруйнованих будов вівся за допомогою використання фотографій з дронів, зроблених з високою якістю.

Дані: KSEДані: KSE

Крім більш ніж тисячі житлових будинків, у Горенці було знищено і промислові об'єкти та склади – всього їх налічується 105. Також було пошкоджено адмінбудівлі, 17 об'єктів торгівлі, три кафе, медлабораторію, освітню установу та церкву.

Дані: KSEДані: KSE

Дані: KSEДані: KSE
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах