Коли у Києві відновлять будівлі, які було пошкоджено через обстріли

Коли у Києві відновлять будівель, які було пошкоджено через обстріли.

Коли у Києві відновлять будівель, які було пошкоджено через обстріли. Фото: Віталій Кличко

Транспорт та інфраструктура
31 травня 2022 23:14

30 травня міська влада Києва оголосила про початок реконструкції пошкоджених через війну будівель. У місті вже тривають роботи зі встановлення будівельних майданчиків на місцях, де відновлення розпочинатимуть першочергово.

Нагадаємо, Київ виділяє кошти і розпочинає реконструкцію та капремонт житлових будинків і приміщень соціальної інфраструктури столиці, які постраждали від обстрілів російських окупантів. Місто виділяє з бюджету майже 600 мільйонів гривень. Ще 200 мільйонів пообіцяв надати Уряд. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про те, скільки часу займе відновлення пошкоджених будівель, розповів журналістам 24 каналу заступник голови КМДА Микола Поворозник. 

Як зазначив Поворозник, першочерговим завданням влади є ремонт будинків, які постраждали найбільше. Таких у Києві є 11, вони мають різні ступені руйнувань.

В КМДА запевняють, що роботи з відновлення будинків киян закінчать до початку холодів, оскільки людям потрібно буде повернутися до будинків з вікнами, теплом та необхідним ремонтом. За словами Миколи Поворозника, усі відповідні проєкти вже є, тому до середини осені всі роботи планують завершити.

Також заступник голови КМДА додав, що столичні забудовники ініціюють зведення житла для тих, хто втратив дім. Поворозник розповів про кілька варіантів, які розглядають на рівні держави.

Перший - це викуп вже готового житла, яке забудовники досі не продали. У таких будинках потрібно лише зробити внутрішній ремонт та забезпечити меблями для проживання.

Другий варіант - це будівництво нового житла. Його спорудження, за словами Поворозника, може бути достатньо швидким. Термін будівництва невисоких будинків складає від 4 до 7 місяців, а саме такі будівлі потрібно звести. Жодних проблем з будівництвом не буде за наявності фінансування.

Варто зазначити, що гроші на будівництво будинків виділяє держава. А Київ зі свого бюджету фінансуватиме відновлення житла, яке постраждало найбільше, тобто загадані вище 11 будинків, а також всю соціальну сферу – школи, садочки, лікарні.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Київська область отримала першу субвенцію у розмірі 400 мільйонів гривень на відновлення пошкоджених будівель, прибирання доріг тощо. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах