Бізнес Британії допоможе відбудовувати зруйновану інфраструктуру України

Бізнс Британії допоможе відбудовувати зруйновану інфраструктуру України.

Бізнс Британії допоможе відбудовувати зруйновану інфраструктуру України. Фото: Shutterstock.com

Транспорт та інфраструктура
19 червня 2022 15:38

Допомагати Україні у відбудові буде британський бізнес. 18 чеврня у Лондоні було  підписано Меморандум про інфраструктурну відбудову України між Україною та Великою Британією, а також представниками британського бізнесу. Після початку дії угоди бізнесмени Британії зможуть брати повноцінну участь у відбудові об'єктів в Україні, які були зруйновані через російську агресію.

Як повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, влада розраховує, що зараз в нашій країні буде більше представників британського бізнесу і це буде дуже доречно, адже українська економіка потребує якісних інвестицій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міністерство інфраструктури України оголосило про створення відкритої електронної системи управління відбудовою, де буде публікуватися інформація про конкретні збитки, закупівлі робіт для відбудови та аудит про використання коштів. За словами Кубракова, це зроблять для того, щоб британський бізнес був впевнений, що його інвестиції використовуються за призначенням. Також в Україні вже розробляєьтся державний реєстр пошкодженої інфраструктури та напрацьовуються рішення для цифрового управління відбудовою.

У партнерстві з британським бізнесом Україна створила робочу групу, що повинна працювати над відновленням критичної інфраструктури Києва та області. До слова, Олександр Кубраков запропонував британським колегам провести наступний саміт в столиці України.

Бізнс Британії допоможе відбудовувати зруйновану інфраструктуру України.Бізнс Британії допоможе відбудовувати зруйновану інфраструктуру України. Фото: Олександр Кубраков

Міністр інфраструктури говорить, що в Україні вже зруйновано близько 30% інфраструктури. У місцях, де це можливо, проходить її відновлення. Зокрема, зараз проходять роботи з відновлення транспортного сполучення. Кубраков розповів, що вже встановлено 41 тимчасову переправу та розчищено майже тисяча кілометрів доріг. 

Варто зазначити, що уряд Великобританії, зокрема Міністр транспорту Грант Шеппс, постійно підтримують Україну в питаннях відбиття агресії, відбудови зруйнованої інфраструктури та налагодження логістичних ланцюгів в умовах війни.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон висловився з приводу проведення "Євробачення-2023" в Україні, зауваживши, що до конкурсу ще цілий рік, тож ще рано приймати остаточні рішення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах