Борис Джонсон зробив заяву щодо проведення "Євробачення-2023" в Україні

Борис Джонсон зробив заяву щодо проведення "Євробачення-2023" в Україні.

Борис Джонсон зробив заяву щодо проведення "Євробачення-2023" в Україні. Фото: www.president.gov.ua

Події
18 червня 2022 21:04

На заяву Європейської мовної спілки про те, що "Євробачення - 2023" проходитиме не в Україні, а у Аеликобританії, відреагував прем'єр-міністр держави Борис Джонсон. Він вважає, що це рішення є неправильним.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що український гурт Kalush Orchestra розіграв кубок, після того як переміг на Міжнародному пісенному конкурсі у 2022 році. За правилами "Євробачення" Україна має право провести наступний конкурс на своїй території. Проте 17 червня стало відомо, що нашій країні відмовлено у проведенні конкурсу.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Замість України "Євробачення" у наступному році запропонували провести Великій Британії, яка посіла друге місце у цьогорічному конкурсі. Остаточного відповідного рішення щодо цього ще немає, але Борис Джонсон виступив за проведення "Євробачення-2023" в Україні.

Прем'єр-міністр Британії запевнив - він вірить в те, що Україна зможе, ба більше - повинна -  приймати "Євробачення -2023" у себе. Відео, на якому Джонсон зробив сказав про це, опублікувало видання The Guardian.

- Звичайно, я б хотів, щоб це було в нашій країні ("Євробачення" у Великобританії - Ред.), але факт в тому, що вони перемогли, вони заслуговують на це. Я вважаю, що вони можуть провести конкурс, і вірю, що вони мають це зробити. Я вважаю, що Київ чи будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для цього, - сказав Джонсон про можливість проведення конкурсу в Україні.

Борис Джонсон зауважив, що до "Євробачення" ще цілий рік і до цього часу ситуація в Україні має стати кращою.

Україна, в свою чергу, буде оскаржувати рішення Європейської мовної спілки і зробить все, щоб "Євробачення-2023" пройшло саме у нас.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах