У зеленій зоні Києва знову виникла загроза вирубки лісу та масштабної забудови

У зеленій зоні Києва знову виникла загроза вирубки лісу та масштабної забудови.

У зеленій зоні Києва знову виникла загроза вирубки лісу та масштабної забудови. Фото: 3m2.ua

Транспорт та інфраструктура
08 серпня 2022 23:26

За допомогою столичних депутатів найближчим часом можуть знову запустити будівництво житлових будинків у зеленому районі Києва на площі понад 20 гектарів.

Найближчими днями депутати Київради мають намір за хитрою схемою відновити будівництво житлових будинків. Один проект рішення Київради – про продовження договору оренди фірмі ексдепутата Андрієвського "Продмарт", а другий проект – відмова у такій пролонгації. Такі дії можуть призвести до зменшення площі лісів у столиці.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Будівництво планують розгорнути за адресою вулиця Лісозахисна, 17 в Оболонському районі. Ця вулиця знаходиться на півночі Києва, в лісовій зоні, недалеко від площі Шевченка, Великої окружної дороги та трамвайної лінії, що веде до Пущі-Водиці. Забудовник уже проклав через ліс дорогу для проїзду техніки, необхідної для будівництва.

Обидва документи до Київради подала одна й та сама людина – заступник голови КМДА Петро Оленич. Вивчити документи можна за цим посиланням.

Нагадаємо, у липні Vgorode писав, що біля метро "Берестейська" на місці вирубаного скверу будують торговий центр. Раніше тут знаходилася зелена зона і невелика одноповерхова будівля, тепер з'явилося масштабне будівництво. Причому на паркані немає жодної інформації про замовника та мету будівництва.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах