Кияни хочуть повернення грошей за проїзд під час зупинки транспорту на час повітряної тривоги

Кияни хочуть повернення грошей за проїзд під час зупинки транспорту на час повітряної тривоги.

Кияни хочуть повернення грошей за проїзд під час зупинки транспорту на час повітряної тривоги. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
23 серпня 2022 23:36

Жителі Києва голосують за петицію на сайті Київської міськради з вимогою повернення грошей, сплачених за проїзд, якщо транспорт зупиняється з висадкою пасажирів. Це відбувається, коли у місті звучить сирена повітряної тривоги.

Нагадаємо, з 1 серпня запровадили нове правило щодо пасажирських перевезень в умовах воєнного стану. Наземний громадський транспорт, у тому числі й приватні перевізники, під час повітряної тривоги має зупинятися у безпечному місці відповідно до правил дорожнього руху.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На думку автора петиції Станіслава Рябова, брати гроші за проїзд у разі, коли перевізник не може виконати послуги з довозу пасажирів до потрібної зупинки, несправедливо. Адже послуга не може вважатися такою, що виконана, якщо кожен пасажир не доїхав туди, куди йому потрібно.

У петиції №11070 кияни вимагають від міської влади повертати сплачені гроші за проїзд на транспортні картки та банківські картки у разі, коли транспорт зупиняється через оголошення повітряної тривоги. Підписати петицію можна за посиланням.

Нагадаємо також, на сайті Київради нещодавно була інша петиція, в якій городяни просили владу взагалі скасувати зупинку транспорту. Глава міста Кличко заявив з цього приводу, що не самостійно ухвалив рішення про зупинення транспорту під час тривоги – це порадили зробити військові, спеціалісти Служби з надзвичайних ситуацій. Тож це рішення – Ради оборони міста Києва, насамперед.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах