У КМДА виступили проти демонтажу будівлі на Андріївському узвозі

У КМДА виступили проти демонтажу будівлі на Андріївському узвозі. .

У КМДА виступили проти демонтажу будівлі на Андріївському узвозі. . Фото: Дмитро Перов

Транспорт та інфраструктура
16 вересня 2022 08:53

Будівля на вулиці Андріївський узвіз, 26, демонтується незаконно. Це визнали і у Департаменті охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації. Власнику будівлі, яка заочно вважається пам'яткою архітектури, направлено припис з вимогою зупинити демонтажні та будівельні роботи, які не узгоджені з владою.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що нещодавно кияни помітили початкок будівельних робіт в будинку, який стоїть на цьому місці вже понад 120 років. Демонтаж відбувається без дозвільнних документів, на місці також відсутній паспорт об’єкту з наявною інформацією про дозвільну документацію та захисний паркан. Роботи відбуваються за полотном намальованого історичного фасаду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У міському Департаменті культурної спадщини зазначили, що роботи з ними не погоджувались і ніякі документи підписані не були. Представники департаменту перевірили факт незаконного демонтажу будівлі на Андріївському узвозі та підтвердили його.

Агенція "Інтерфакс-Україна" подала запит до Департаменту. Журналістам повідомили, що робітники вже демонтували в будинку частину головного фасаду в межах першого та другого поверхів. Тепер вони розбирають внутрішні конструкції.

Власником цієї пам'ятки архітектури є ТОВ "Андріївська музейна справа". Зважаючи на незаконність будівельних робіт, Департамент наказав йому припинити демонтаж будівлі. Компанія також має надати проектну документацію на виконання робіт із висновками щодо їх впливу на розташовані поруч об'єкти культурної спадщини.

Також профільний департамент звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики для вжиття заходів відповідного реагування щодо проведення робіт на Андріївському узвозі, 26. Також влада звернулася до поліції для початку досудового розслідування дій осіб, які здійснюють будівельні роботи без узгодженої документації та дозволу органу культурної спадщини. 

Будівля на Андріївському узвозі, 26, не перебуває на обліку як пам'ятка чи об'єкт культурної спадщини, проте знаходиться у Центральному історичному ареалу Києва, який є охоронною зоною на території Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ТРЦ "Магелан" у Києві виставили на аукціон через його причетність до АТ "МР Банк", який є дочірнім банком російського Сбербанку. Початкова ціна будівлі та ще кількох об'єктів у Хмельницькій області, які також подали у цьому лоті - 3 163 мільйона гривень. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах