Як у Києві взимку працюватиме громадський транспорт

Як у Києві взимку працюватиме громадський транспорт.

Як у Києві взимку працюватиме громадський транспорт. Фото: stock.adobe.com

Транспорт та інфраструктура
22 грудня 2022 18:30

Узимку комунальні служби Києва традиційно боряться із наслідками негоди. Цьго року до них додалися виклики, пов'язані із відключеннями світла. Попри все, столиця України добре підготувалася до зими і зараз майже не має великих проблем із цим. Для нормальної роботи комунальникам не вистачає персоналу, а транспорт не може стабільно курсувати без електрики.

Тому у сфері громадського транспорту Києва цією зимою відбудуться зміни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв у інтерв'ю Укрінформу.

Він також підтвердив, що Київ має запаси реагентів, посипкового матеріалу та пального, щоб комунальник могли ліквідувати наслідки снігопаду, ожеледицю тощо. Особливих складнощів із цим немає, все як в минулому році. Є лише проблеми з кадрами, зокрема в КП працює мало водіїв, бо частина з них пішла на фронт. У деяких підрозділах не вистачає по 30-40% водіїв.

Двірників у Києві було мало і до війни. Проте на роботу охоче йдуть люди, які приїхали до столиці з окупованих або зруйнованих ворогом міст.

Транспортне забезпечення у Києві має проблеми. Так, замість тролейбусів, які не можуть курсувати без електрики, на маршрути вийшли автобуси. Повертати електротранспорт на дороги Києва до стабілізації ситуації зі світлом не будуть. Автобусний парк у місті хоча і не великий, але працює відносно нормально. І в таких умовах він працюватиме впродовж усіх зимових місяців.

Окремо Петро Пантелеєв сказав про зупинки транспорту у Києві під час повітряних тривог. За його совами, коли з одного боку стоїть питання життя і безпеки людей, з іншого економічні витрати, то вибір завжди буде на користь населення, а не прибутку. Тож ця норма залишається незмінною.

Раніше Vgorode писав, що мер Києва Віталій Кличко також говорив, що громадський транспорт у Києві як і раніше будуть зупиняти, якщо у місті лунатиме сирена про повітряну тривогу. А той факт, що люди не бажають йти в укриття, говорить про їхню безвідповідальність. Правило зупинки транспорта затверджене військовими, тому це необхідно для безпеки. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах