18 будинків у Київській області відновлять за кошти United24

18 будинків у Київській області відновлять за кошти United24.

18 будинків у Київській області відновлять за кошти United24. Фото: facebook.com/mintsyfra

Транспорт та інфраструктура
13 сiчня 2023 08:52

Спеціально для відновлення багатоквартирних будинків у Ірпені, Бородянці, Гостомелі та у селах Бузове та Мила Київської області на платформі United24 запустили напрям "Відбудова України". У межах цього проєкту планується зібрати 719 мільйонів гривень.

Завдяки відбудові будинків близько 4 237 українців зможуть повернутися додому.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

За кошти, зібрані в рамках програми, Україна зможе відновити 18 багатоквартирних будинків у населених пунктах Київської області, які дуже постраждали під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року.

До збору грошей на відновлення Київщини долучилися донори зі 110 країн. Наразі із потрібної суми вже зібрано понад 504 мільйонів гривень.

Будинки відновлюватимуть не лише за кошти із United24, а і завдяки державному бюджету та внескам мешканців.

Кожен охочий також може долучитися до відбудови України. Для цього потрібно лише залишити будь-який донат на сайті програми.

До відновлення будинків та інших об'єктів інфраструктури у постраждалих районах Київської області вже долучилися футболіст Андрій Шевченко, боксер Олександр Усик та музична група Imagine Dragons. Як розповіли у ТСН, в Уряді планують, що кожен зруйнований будинку на Київщині матиме свого "амбасадора".

За зібрані кошти, зокрема, буде відновлено багатоповерхівку на вулиці Київській в Ірпені, яка під час російської окупації опинилась в епіцентрі бойових дій. Зараз тут працюють будівельники, а місцеві мешканці разом з українськими високопосадовцями спостерігають за роботою.

18 будинків у Київській області відновлять за кошти United24.18 будинків у Київській області відновлять за кошти United24. Фото: facebook.com/mintsyfra

18 будинків у Київській області відновлять за кошти United24.18 будинків у Київській області відновлять за кошти United24. Фото: facebook.com/mintsyfra

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що у Києві відновили будинок на Біличах, у який у березні влучила російська ракета. У результаті пожежі, що виникла, у будинку 64 квартири згоріли повністю, а 62 - частково. Тому місцева влада швидко взялася за вдновлення будинку, провела там ремонтні роботи та вже у грудні заселила мешканців до їхніх оновлених квартир.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах