У Києві через скарги на зачинені під час тривоги укриття проведуть перевірки

У Києві через скарги на закриті під час тривоги укриття проведуть перевірки.

У Києві через скарги на закриті під час тривоги укриття проведуть перевірки. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
17 травня 2023 16:49

У ніч на 16 травня через масовану ракетну атаку деякі жителі Києва вирішили спуститися в укриття, проте раптово виявили, що багато з них були зачинені на замок. На скарги городян звернула увагу міськвлада.

Люди масово поскаржилися на відсутність доступу до бомбосховищ, які відмічені на картах і мають бути відкриті під час повітряної тривоги, особливо під час обстрілу. Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зазначив, що скарги надходили майже з усіх районів Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він назвав це злочином, тому сьогодні, 17 травня, на засіданні Ради оборони Києва наголосив на вирішенні цієї проблеми.

Нацполіція, Муніципальна охорона та всі голови райдержадміністрацій отримали завдання у стислі терміни проінспектувати укриття та зафіксувати об'єкти, до яких немає доступу. Балансоутримувачі повинні негайно забезпечити безперешкодний доступ мешканців міста до захисних споруд.

- Життя і безпека мешканців Києва є і завжди залишатиметься нашим найголовнішим пріоритетом! Зокрема і за це воюють наші воїни, які щоденно наближають мир в Україні після нашої перемоги, - зазначив Попко.

Нагадаємо, що на зачинені укриття кияни скаржилися вже довгий час, проте ситуація за останні півроку так і не покращилася, незважаючи на обіцянки міськвлади. Тоді мешканцям Києва радили дзвонити за номерами "101" та "102", щоб повідомити про зачинене укриття. Так, у жовтні 2022 року міськвлада погрожувала балансоутримувачам, що рятувальники приїжджатимуть на такі виклики і зрізатимуть із дверей замки, проте, зважаючи на ситуацію на сьогодні, нічого не змінилося.

У квітні 2023 року у Києві презентували результати Національної компанії моніторингу укриттів, згідно з якими у багатьох містах України, у тому числі й у Києві, багато укриттів зачинено та скористатися ними неможливо. Лише 48% укриттів мали позначки з напрямком руху, які дозволяли їх знайти, 27% укриттів взагалі не було знайдено за вказаними адресами. Лише 38% укриттів мали працююче електропостачання, а туалет, яким можна було б скористатися, був лише у 20% укриттів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах