Кличко відповів на другу петицію про скасування зупинки транспорту через тривогу

Кличко відповів на другу петицію про скасування зупинки транспорту через тривогу. || Фото: Vgorode

Кличко відповів уже на другу петицію про скасування зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги у Києві. Відповідь міськвлад поки що так і не змінилася.

Нагадаємо, з 1 серпня 2022 року у Києві під час сигналу повітряної тривоги весь наземний громадський транспорт має зупинятися. Пасажири повинні виходити із салону та прямувати до укриття. Однак не всі громадяни були задоволені цим правилом і вимагали від влади скасувати рішення. Міський голова Віталій Кличко відмовився підтримати петицію киян, як це зробили депутати транспортної комісії Київради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Незважаючи на те, що першу петицію відхилили, жителі Києва, як і раніше, мають намір домогтися свого та створили нові схожі петиції, які активно підписують городяни. Одна з них набрала 7200 голосів з 6000 необхідних, так що міськвлада мала на неї відреагувати.

16 березня голова столиці доручив її розгляд в установленому порядку заступнику голови КМДА Петру Пантелєєву, директору департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслану Кандібору та постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами.

А вчора, 29 березня, на сайті електронних петицій Київради виникла відповідь на неї. У відповідному документі зазначено, що петицію розглянули, але скасовувати заборону не будуть.

У тексті відповіді зазначено, що згідно з чинним законодавством України деякі заходи вживають на підставі рішень Ради оборони Києва.

- Так, враховуючи необхідність вжиття додаткових заходів, спрямованих на безпеку цивільного населення столиці, а також враховуючи Зразковий алгоритм дій населення за сигналом оповіщення цивільного захисту "Увага всім", "Повітряна тривога", 29 липня ухвалили рішення про особливості роботи громадського транспорту час повітряної тривоги, - йдеться у документі.

Рішення Ради оборони Києва ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої ситуації з безпеки у Києві. Його переглянуть виключно за умови суттєвої стабілізації та отримання відповідних рекомендацій від ДСНС.

Автору петиції нагадали алгоритм дій пасажирів під час оголошення тривоги, а також вказали, що після скасування тривоги витрачатися на проїзд у громадському транспорті не треба, оскільки можна скористатися попередньо оплаченими проїзними документами.

Последние новости