Київрада підтримала петицію про скасування зупинки транспорту під час тривоги

Київрада підтримала петицію про cкасування зупинки транспорту під час тривоги.

Київрада підтримала петицію про cкасування зупинки транспорту під час тривоги. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
25 серпня 2022 13:13

У Київській міській раді розглянули і підтримали петицію про зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог. Остаточне рішення - залишити це правило чи ні - прийматиме рада безпеки міста КМДА.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 1 серпня у Києві почало працювати нове правило безпеки - увесь наземний громадський транспорт повинен зупинятися після сигналу повітряної тривоги. Пасажири мають виходити із салону та прямувати до укриття. Не всі громадяни були задоволені цим правилом. Вони говорили, що зупинка транспорту створює ще більшу небезпеку під час можливого ракетного обстрілу, адже люди залишаються на зупинках. Таким чином кількість жертв може бути більшою. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пізніше на сайті Київради зареєстрували петицію, в якій кияни просять скасувати рішення про зупинку громадського транспорту під час повітряної тривоги. Її автором виступив столичний транспортний аналітик Олександр Гречко. У тексті петиції йдеться про те, що це правило не є безпечним та не гарантує киянам захист від можливих ракетних ударів. Більше того, це рішення є необґрунтованим і нашкодить городянам та економіці столиці. Цю петицію кияни підтримали дуже активно.

25 серпня Київська міська рада провела слухання щодо цієї петиції. На ньому виступив автор Олександр. Про це повідомила депутатка ради Ксенія Семенова. Вона написала, що пан Олександр ефектно почав свою доповідь про петицію, щодо скасування рішення про зупинку транспорту під час повітряних тривог. Коли він запитав, хто приїхав на засідання на громадському транспорті, то депутати змовчали, адже крім нього самого ніхто ним не користується.

Семенова також не підтримує рішення КМДА, говорячи, що таким чином влада "вбила громадський транспорт", який і до того був слабким місцем Києва. Депутатка думає, що Рада безпеки міста прийняла таке рішення, не маючи жодних об‘єктивних даних і аналітики, тільки щоб зняти із себе відповідальність за смерті людей.

Про розгляд петиції Київрадою доповів і її автор Олександр Гречко. Він сказав, що транспортна комісія підтримала петицію про скасування рішення щодо зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги і передає її на розгляд мера міста Віталія Кличка.

- Наші аргументи щодо того, що це рішення не покращує безпеку (хіба навпаки) та має багато негативних соціальних та економічних наслідків, спрацювали, - написав киянин.

Петиція про скасування зупинки транспорту на час повітряної тривоги ініційована новою київською ініціативою "Пасажири Києва". Вона покликана консолідувати зусилля фахівців-транспортників, активістів та пасажирів з метою покращення громадського транспорту столиці.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах