Нардепи витратили понад 37 млн грн із держбюджету на оренду житла

В Україні нардепи витратили понад 37 млн. грн. з держбюджету на оренду житла.

В Україні нардепи витратили понад 37 млн. грн. з держбюджету на оренду житла. Фото:HIS.UA

Події
08 лютого 2022 14:20

Протягом минулого року із Державного бюджету України для компенсації вартості оренди житла чи готельного номера народним депутатам виділялось понад 20 тисяч гривень щомісяця. Правом отримати кошти скористалися 90 народних депутатів-мільйонерів.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

За таку суму можна зняти добре облаштоване житло бізнес- або преміум-класу у сучасному ЖК у центрі міста. Такі квартири розміром 50-70 квадратних метрів зазвичай оснащені новими меблями та технікою, з сучасним ремонтом, охороною та консьєрж-сервісом, а також знаходяться недалеко від вулиці Хрещатик, Грушевського, Банкової та Бессарабської площі.

Серед депутатів, які потребують даху над головою, є 65 членів фракції "Слуга Народу", але, як виявилося, більшість з них - мультимільйонери. Компенсацію від держави отримав народний депутат Остап Шипайло, який є підприємцем та задекларував 22 мільйони гривень. Також орендував житло за рахунок платників податків скандально відомий депутат Олександр Трухін. У його електронній декларації фігурує сума 20 мільйонів гривень.

До списку депутатів, які отримали державну компенсацію, належать також: Степан Черняковський, Павло Павліш, Дмитро Соломчук, Костянтин Касай, Євген Пивоваров та ще низка нардепів, які задекларували 8-11 мільйонів грошових активів.

Найбагатші депутати, які скористалися бюджетними коштами:

  • Олег Воронько задекларував 129 мільйонів гривень;
  • Євген Яковенко задекларував 54 мільйони гривень;
  • Муса Магомедов задекларував 39 мільйонів гривень.

Зазначимо, що понад 70% депутатів, які одержують грошову компенсацію, мають можливість самостійно оплачувати житло. Розмір депутатської зарплати дає змогу повністю покривати всі витрати.

Нагадаємо, що раніше Vgorode розповідав, що Державне бюро розслідувань продовжує вивчати матеріали дорожньо-транспортної пригоди за участю народного депутата України Олександра Трухіна. Слідчі перевірили записи з відеокамер, встановлених на шляху від Полтави до Києва, які зафіксували одну важливу деталь – весь час за кермом авто була людина у червоному одязі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах