Скандал на "Євробаченні": організатори прокоментували результати конкурсу

Організатори прокоментували результати нацвідбору "Євробачення" в Україні.

Організатори прокоментували результати нацвідбору "Євробачення" в Україні. Фото: eurovision.ua

Події
14 лютого 2022 13:06

У суботу, 12 лютого, в Україні провели фінал Національного відбору на "Євробачення-2022". Ця подія не минула без скандалу. Так, лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк звинуватив організаторів у фальшуванні глядацьких голосів. Вони, у свою чергу, кажуть, що помилка під час оголошення результатів не пов'язана з фальсифікацією.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Нацвідборі на "Євробачення" цього року перемогла співачка Alina Pash. Вона виступить в Італії на міжнародному конкурсі з піснею "Тіні забутих предків". Ця пісня у виконавиці написана українською та англійською мовами, але поки що невідомо, яку версію вона співатиме на Євробаченні. Відомо лише, що Alina Pash планує вийти на сцену у костюмі із національною символікою.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Виступ учасників оцінювало журі, також за них голосували українці. Усі ці бали в сумі та показали результати кожного учасника. Група Kalush Orchestra відстала від Alina Pash лише на 1 бал та звинуватила організаторів конкурсу у фальсифікації голосів.

З чого розпочався скандал

Весь скандал виник через те, що під час оголошення балів ведучий їх кілька разів переплутав. Також бали глядачів довго не виводилися на екран. Організатори списують це на технічні неполадки. Про це повідомляє "Суспільне".

Лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк упевнений, що якби результати були чесними, то їм одразу б усе показали. Після концерту він з командою пішов за лаштунки та вимагав показати протокол зі справжніми результатами, оскільки вони вважають, що багато голосів, які українці віддали за них, не врахували за підрахунку.

Олег Псюк розповів, що гурт спочатку не пускали до організаторів, охоронці тримали двері зачиненими. Потім їм все ж таки вдалося зайти в кабінет і висловити свою точку зору.

Що кажуть організатори Нацвідбору

Ситуацію з плутаниною під час оголошення результатів прокоментувала і друга сторона. Член журі Нацвідбору, член правління "Суспільного", режисер Ярослав Лодигін розповів, що провідного концерту Тимура Мірошниченка заплутав редактор, через що він не міг одразу назвати результати голосування.

Так, редактор заплуталася у цифрах та підказала Мірошниченку неправильні результати. Лодигін запевняє, що жодного втручання у підрахунки голосів не було і вони переговорять із аудиторською компанією, щоб результати голосування не були якимось секретом.

Продюсер компанії "Френдс Про ТВ" також підтвердив, що під час оголошення результатів сталася помилка з вини редактора. Вона нібито переплутала стовпчики та читала результати не за голосуванням глядачів, а підсумкові. Так вона спантеличила провідного та графічного редактора, який виводив таблицю з результатами на екран. Через численні спроби внести редагування у файлі стався збій і таблиця зникла з екрана.

Підрахунком голосів займалася аудиторська компанія PwC. У фірмі підтвердили, що фальсифікацій не було. Вони переконані, що результати голосування глядачів за системою SMS-голосування, суддів та загальний бал були правильно передані провідним у конверті.

Поїздки Alina Pash до Росії та Криму

Аліна Паш раніше відвідувала Крим та Росію.Аліна Паш раніше відвідувала Крим та Росію. Фото: скріншот

Варто зазначити, що багато хто критикує переможницю Національного відбору на Євробачення Аліну Паш за те, що вона їздила до Росії і нібито виступала у Криму. Суспільне оприлюднило документ, який підтверджує, що Аліна Паш подорожувала до Криму законно. А сама співачка вже заявляла, що не виступала в Росії та Криму, а їздила туди з особистих причин.

Раніше ми розповідали про нещодавній скандал зі співробітницею телеканалу "Рада", яка публічно заявила, що "ненавидить українську мову". За словами представників телеканалу, вона не була офіційно оформлена на роботу і після того, як відео з її висловлюваннями виклали в мережу, дівчину було звільнено з роботи. Пізніше вона на відео вибачилася за слова, закликавши не повторювати її помилку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах