Організатори відбору на "Євробачення" перевіряють довідку Alina Pash про поїздку до Криму

Організатори відбору на "Євробачення" перевіряють довідку Alina Pash про поїздку до Криму.

Організатори відбору на "Євробачення" перевіряють довідку Alina Pash про поїздку до Криму. Фото: instagram/alinapash

Події
15 лютого 2022 10:54

Переможницю Національного відбору на "Євробачення" Аліну Паш запідозрили у підробці довідки про поїздку до Криму. Поки цю інформацію не підтвердять чи спростують, Суспільне не підписуватиме угоду зі співачкою на участь у Євробаченні.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 12 лютого в Україні провели Нацвідбір на участь у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2022", який відбудеться у травні в Італії. За результатами голосування суддів та глядачів переможницею національного "Євробачення" стала співачка Alina Pash з піснею "Тіні забутих предків". Вона набрала на один бал більше, ніж гурт Kalush Orchestra. Лідер гурту Олег Псюк заявив, що голоси можуть бути сфальсифіковані, тому що під час оголошення результатів ведучий не міг їх чітко назвати, а протокол із балами організатори відмовилися показувати.

Проте цей інцидент у "Суспільному" пояснили, а ось ще одну скандальну інформацію про те, що Аліна Паш відвідувала Росію та виступала у Криму, організатори ще перевірятимуть. "Суспільне" звернулося до Державної прикордонної служби, щоб дізнатися деталі про поїздку співачки до окупованого Криму та перевірити, чи могла довідка про поїздку бути підробкою. Раніше організатори конкурсу вже зверталися до ГОСТу, але там не змогли надати жодної інформації, посилаючись на конфіденційність.

Команда Аліни Паш, у свою чергу, показала організаторам документ, у якому йдеться про те, що співачка була в Криму в серпні 2015 року. Тоді вона виступала там на приватному заході українців та перетинала кордон із боку України.

Варто зазначити, що Аліна Паш із 2019 року внесена до бази "Миротворця" за свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення до Криму.

Раніше ми писали, що букмекери зробили свої ставки щодо результатів "Євробачення" цього року. На їхню думку, якщо на конкурс таки поїде Alina Pash, то Україна зможе посісти друге місце. Перемогу знову віщують Італії, оскільки їхня пісня вже стала дуже популярною серед слухачів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах