Трубіцин вперше прокоментував скандал про отримання хабара

Трубіцин вперше прокоментував скандал про отримання хабара.

Трубіцин вперше прокоментував скандал про отримання хабара. Фото: Facebook Владислава Трубіцина

Події
16 лютого 2022 18:03

Депутат Київської міської ради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин уперше прокоментував скандал, за який його посадили до СІЗО. Він заявив, що ніколи не отримував хабарів і не затримувався під час отримання неправомірної вигоди. Трубіцин звинувачує НАБУ у провокації.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Владислава Трубіцина взяли під варту за те, що 9 лютого він разом із п'ятьма спільниками нібито отримав 1,26 мільйона гривень хабара за сприяння в організації роздрібної торгівлі в столиці. Тоді депутата виключили з партії та оголосили про комісію, яка ухвалить рішення про позбавлення Трубіцина мандата. Сьогодні, 16 лютого, за нього внесли заставу у розмірі 14 мільйонів 886 тисяч гривень та депутата відпустили з в'язниці.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Свою позицію депутат висловив у пості на своїй Facebook-сторінці.

Справу проти себе Трубіцин називає "політичною розправою". Депутат заявив, що протягом року за ним велася стежка. Агент НАБУ на ім'я Андрій Максименко начебто провокував його на незаконні дії.

За словами Владислава, він ніколи не отримував неправомірний зиск і його не затримували за це. Також депутат ніколи не ховався від НАБУ, як писали деякі медіа. Коли депутата затримали в Оболонській РДА, він перебував там на робочій зустрічі і за першого ж прохання правоохоронців вийшов до них.

Також Трубіцин розповів, що агент НАБУ, який ходив за депутатом та провокував його на отримання хабара, сам був спійманий на хабарі у 2019 році. НАБУ затримало його на отриманні 90 тисяч доларів, і судова справа за цим фактом ще не закрита.

За весь цей час Максименку не вдалося впіймати на хабарі Трубіцина, оскільки він завжди отримував від нього рішучу відмову на будь-які незаконні пропозиції.

Раніше ми повідомляли, що ще один народний депутат від "Слуги народу" Олександра Трухіна, якого підозрюють у ДТП у серпні минулого року, прокоментував відео з нагрудних камер поліцейських, яке з'явилося в мережі. На записі видно деякі деталі скандалу, які раніше були невідомі. Проте Трухін заперечує деякі факти, зняті на камеру, зокрема про пропозицію дати хабар поліцейському.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах