У "Дії" можна зареєструвати статус безробітного і подати заяву на допомогу

У "Дії" можна зареєструвати статус безробітного і подати заяву на допомогу.

У "Дії" можна зареєструвати статус безробітного і подати заяву на допомогу. Фото: unian.com

Події
21 березня 2022 17:51

Попри воєнний стан українці будуть отримувати допомогу по безробіттю. Через додаток "Дія" та електронні сервіси Державної служби зайнятості відтепер можна подати заяву про надання статусу безробітного та призначення допомоги. 

Як повідомляє пресслужба Міністрества економіки України, Кабінет Міністрів ухвалив відповідну постанову, яка визначає порядок реєстрації безробітних, а також нарахування та виплату допомоги по безробіттю під час війни. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Війна спровокувала хвилю безробіття, так як багато підприємств зачинилося. Забезпечення людей роботою стало одним з пріоритетних завдань, адже економіка України не має зупинятися. Для цього центри зайнятості зараз перевели в режим посиленої роботи. Вони опрацьовують звернення людей та пропонують їм різні варіанти працевлаштування, яких зараз потребує держава.

Допомога по безробіттю буде гарантовано виплачуватися кожному, хто зареєстрував статус не працевлаштованого. Зараз це можна зробити онлайн через портал або додаток “Дія” чи електронні сервіси служби зайнятості. Після отримання статусу безробітного, з вами зв'яжеться кар’єрний радник центру зайнятості, з метою пошуку роботи для вас.

У "Дії" можна зареєструвати статус безробітного і подати заяву на допомогу.У "Дії" можна зареєструвати статус безробітного і подати заяву на допомогу. Фото: скріншот

Допомога по безробіттю буде зараховуватись на рахунок, відкритий для заробітної плати, стипендії, пенсії або інших соціальних виплат. Якщо ви не маєте такого рахунку і є клієнтом "ПриватБанку", ви можете відкрити його в додатку "Приват24".

У областях, де центри зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги, перерахування коштів буде здійснюватись через “Ощадбанк” на банківський рахунок заявника або шляхом переказу через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Відмітимо, що якщо людина відмовляється виконувати запропоновані центрами зайнятості суспільно-корисні роботи, постанова Уряду передбачає припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості. Тож українці, які отримують державну допомогу, зобов’язані брати участь у таких роботах на вимогу військового командування або органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, де можна знайти роботу під час війни, окрім центрів зайнятості. Для швидкого пошуку роботи у будь-якому місті України є декілька ресурсів, які щоденно додають від 200 до 500 вакансій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах