Уряд України розробляє комплексну програму допомоги людям, які втратили дім через війну

Уряд України розробляє комплексну програму допомоги людям, які втратили дім через війну.

Уряд України розробляє комплексну програму допомоги людям, які втратили дім через війну. Фото: dev.ua

Події
19 березня 2022 18:08

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розробити комплексну програму допомоги українцям, які були вимушені залишити свої домівки через бойові дії. Людей, які втратили житло під час війни, держава буде підтримувати фінансово, а згодом надасть нові помешкання.

Про це Володимир Зеленский розповів у своєму нічному відеозверненні 18 березня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Глави держави, певні контури цієї програми є. Вона складатиметься з трьох компонентів.

Перший компонент програми - фінансовий. Усі вимушено переміщені особи будуть забезпечені державною підтримкою, як дорослі, так і діти. У рамках цього компоненту, держава готова надати людям робочі місця  там, де вони тимчасово перебувають, щоб всі могли мати та утримувати свій сімейний бюджет.

Другий компонент програми стосується житла. Уряд наразі готує конкретні пропозиції з надання домівок для переселенців. Крім цього буде організована відбудова зруйнованих будинків після завершення війни.

У рамках цієї програми підтримка передбачена і для родин, які розмістили в себе людей з населених пунктів, які зараз перебувають в епіцентрі бойових дій або є тимчасово окупованими. Відшкодування витрат на комунальні платежі передбачає третій компонент програми підтримки.  

Найближчим часом премʼєр-міністр України Денис Шмигаль роз’яснить усі деталі такої комплексної програми підтримки громадян України.

Важливо і те, що керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів нараду з українськими послами для активізації постачання гуманітарних вантажів в Україну, передусім для допомоги внутрішнім переселенцям.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що українскі біженці, які втратили роботу через війну, можуть знайти робоче місце у будь-якому місті України чи Європи за допомогою сайту для працевлаштування переміщених осіб UA Talents. Його створили українські підприємці та волонтеры в Німеччині. Зараз платформа зосереджена на вакансіях у технологічному секторі, але найближчим часом автори проєкта додадуть інші сфери праці, включаючи віддалену роботу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах