Нелюдські вчинки російських військових під Києвом прирівняли до дій фашистів

Нелюдські вчинки російських військових під Києвом прирівняли до дій фашистів.

Нелюдські вчинки російських військових під Києвом прирівняли до дій фашистів. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Події
03 квiтня 2022 11:47

Російські військові вчинили на українській землі більше звірства, ніж свого часу нацистська Німеччина. Україна має звернутися до Міжнародного суду, щоб всі загарбники відповіли за свої злочини. Країна-агресор має розплатитися за всі вбивства, катування, крадіжки та руйнування.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі телеканалу ICTV зрівняв жахіття, які, зокрема, відбувалися під Києвом зі справжнім фашизмом у 1941-1945 роках. За його словами, насильство та вбивства мирних жителів закінчаться разом з війною, тому її потрібно зупинити якнайшвидше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів під час телемарафону Вадим Денисенко, у братських могилах на Київщині поховано понад 250 мирних мешканців, яких розстрілювали окупанти. Зокрема, від пострілів у потилицю загинула родини старости села Мотижин Ольги Сухенко. І це лише один випадок нелюдських вчинків російської армії в Україні.

Денисенко також заявив, що будь-яка війна закінчується переговорами, тож для миру Україна має продовжувати обговорювати питання з ворогом. Не варто забувати і про Міжнародний трибунал проти росії, адже все, що робили на Київщині, у Маріуполі та Харкові – це пряма вказівка володимира путіна.

Зазначимо також, що війська рф не припинили скоювати злочини навіть після свого відступу з Київської області. Як розповів радник голови Офісу Президента Олексій Арестович, окупанти встигли награбувати майже в кожному селі та в кожному містечку, яке проходили, майно з покинутих будинків. Про це свідчить той факт, що в машинах військ росії, які зупиняли наші захисники, знаходили килими, пральні машини тощо. Але і це ще не все. Окупанти при відході з області взяли заручників, серед яких діти, молоді дівчата і жінки. Їх посадили до машин та повезли у невідомому напрямі. 

Питання відповідальності росії за вбивства і катування має вирішуватись на міжнародному рівні. На події в Київській області вже відреагувала голова МЗС Британії Ліз Трасс. Вона назвала огидними звірства росіян у Бучі та інших містах України та заявила, що зробить все можливе для покарання окупантів.

На події в Київській області вже відреагувала голова МЗС Британії Ліз Трасс.На події в Київській області вже відреагувала голова МЗС Британії Ліз Трасс. Фото: скріншот

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Броварському районі на початку березня російські військові вбили чоловіка та зґвалтували жінку. Вона змогла публічно розповісти про пережитий жах через три тижні після трагедії.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах