Денис Шмигаль назвав джерела фінансування відбудови України після війни

Денис Шмигаль назвав основні джерела фінансування відбудови України після війни.

Денис Шмигаль назвав основні джерела фінансування відбудови України після війни. Фото: kmu.gov.ua

Події
07 квiтня 2022 17:42

Після завершення бойових дій розпочнеться економічне та інфраструктурне відновлення України. Для цього влада залучить різні джерела. Гроші, зокрема, йтимуть і від росії.

Про це розповів прем'ер-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю ВВС.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Денис Шмигаль зауважив, що під час війни Уряд намагається приймати швидкі рішення щодо підтримки інфраструктури. Так, зараз на місці зруйнованих мостів споруджуються понтони, а щодо пошкоджених будівель вживаються тимчасові заходи з їх підтримки.

Зараз Міністерство фінансів веде перемовини про отримання 10 мільярдів доларів від країн-партнерів. З них три вже надійшли Україні. Це макрофінансова допомога від Європейського Союзу, пакет від МВФ та підтримка від окремих країн: по 300-500 мільйонів євро і доларів.

Після того, як закінчаться бойові дії, Україна матиме кілька джерел для відновлення інфраструктури та економіки. За словами прем'єр міністра, кошти країні вдасться отримати від:

  • конфіскації активів країни-агресора на території всіх цивілізованих країн. Український уряд вже працює з країнами та компаніями, які почали отримувати гроші з активів, аби вони якнайшвидше надійшли нашій країні;
  • підтримки фінансових організацій і наших міжнародних партнерів;
  • благодійних внесків міжнародних корпорацій та меценатів. 

У інтерв'ю виданню Шмигаль зауважив, що через війну Україна втратить трильйон доларів. За підрахунками Київської школи економіки і Міністерства економіки, станом на першу декаду березня було витрачено понад 560 мільярдів доларів. Йдеться лише про матеріальні втрати. Оцінити цифрами людські жертви неможливо - за них росія має нести кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Кабінет міністрів України вже розробляє план відновлення країни, який реалізовуватиметься після війни. Відновлення розпочнуть у всіх містах України, відбудувати планується усю зруйновану російськими військами інфраструктуру. Деталі плану відновлення України поки що не афішуються. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах