Уряд України створив законопроєкт про визнання дій рф геноцидом українського народу

Уряд України створив законопроєкт про визнання дій рф геноцидом українського народу.

Уряд України створив законопроєкт про визнання дій рф геноцидом українського народу. Фото: unian.com

Події
13 квiтня 2022 17:19

11 квітня у Верховній Раді України було зареєстровано важливий проєкт постанови №7276 про заяву Уряду "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні". Її прийняття - це перший крок до викриття істинних намірів росії, їх жорстоких дій на території України та знищення українського народу під час військової агресії.

За допомогою постанови стане можливим донесення інформації про геноцид українців до міжнародної спільноти з метою ініціювання притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відповідний законопрєкт з'явився на сайті Верховної Ради.

Голова Уряду Руслан Стефанчук підкреслив, що про щоденні масові вбивства, викрадення, позбавлення свободи людей, катування, ґвалтування жінок і дітей, глумління над тілами вбитих, розстріли, блокади населених пунктів, знищення цивільної інфраструктури та використання голоду як методу війни мовчати не можна. По всій Україні безліч таких звірств російських окупантів і про них мають знати у всьому світі.

Також є багато фактів примусового переміщення тисяч цивільних людей, в тому числі і дітей, на територію росії чи ОРДЛО. Переселення українців також доводить намір знищити наш народ, припинити його існування на певній території.

Примусове переміщення українських дітей на територію російської федерації та виховання в них усього чужого свідчить про мету знищення їхньої самоідентифікації як українців.

У законопроєкті зазначено, що є також численні випадки фізичного та психологічного насильства щодо представників органів державної влади України та органів місцевого самоврядування, членів громадських організацій, активістів, журналістів, священнослужителів та інших авторитетних в українському суспільстві осіб. Такі дії спрямовані на пригнічення та знищення еліти українського народу.

Україна буде звертатися до ООН, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення російською федерацією геноциду українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України.

До речі, заяву про геноцид народу України вже зробив президент США Джо Байден. Він став першим світовим лідером, який підтримав Україну у цьому питанні.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що російські військові вчинили на українській землі більше звірства, ніж свого часу нацистська Німеччина. Україна звернулася до Міжнародного суду, адже питання відповідальності росії за вбивства і катування має вирішуватись саме на міжнародному рівні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах