У Києві демонтують скульптуру двох робітників під Аркою Дружби народів

У Києві демонтують скульптуру двох робітників під Аркою Дружби народів.

У Києві демонтують скульптуру двох робітників під Аркою Дружби народів. Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Події
25 квiтня 2022 14:39

Міська влада Києва вирішла демонтувати бронзову скульптуру двох робітників біля Арки Дружби народів, що була встановлен на честь возз'єднання України та Росії. 

Ця скульптура була встановлена у 1982 році, коли на війну не було і натяку. Зараз же Росія "ознаменувала" своє ставлення до нашої держави вбивствами мирних українців, знищенням міст і селищ та прагненням знищити нашу націю. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє мер Києва Віталій Кличко, скульптуру демонтують цього тижня. Також з центру Києва буде прибрано 8 метрів металу арки так званої "дружби двох народів".

Кличко зауважив, що арку не будуть прибирати повністю. Її перейменують та підсвітять кольорами прапору України. За його словами, старі символи набувають нового значення.

На тому ж місці згодом демонтують і другу скульптурну композицію із червоного граніту. Поки що цю пам'ятку закриють огороджувальними матеріалами, оскільки її буде складніше розібрати і це займе багато часу.  Огорожену скульптуру можна буде використовувати як простір для експозицій.

Саму Арку Дружби народів та пам'ятник під нею пропонували демонтувати ще у 2015 році, але з того часу так і не ухвалили відповідне рішення. Вчергове розмови про це почалися у лютому цього року. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що київська влада запропонувала демонтувати 60 пам'яток культури, які пов'язані з СРСР чи Росією. Серед них є пам'ятники та бюсти відомих російських діячів, а також декілька меморіальних дошок.

Також ми розповідали, що в столиці вже почався процес дерадянізації та дерусифікації. Вже було перейменовано три залізничні станції та бібліотеку на Оболоні.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах