Мінцифра відповіла на найпоширеніші запитання щодо виплати матеріальної допомоги

Мінцифра відповіла на найпоширеніші запитання щодо виплати матеріальної допомоги.

Мінцифра відповіла на найпоширеніші запитання щодо виплати матеріальної допомоги. Фото: t.me/mintsyfra

Події
29 квiтня 2022 18:07

У Міністерстві цифрової трансформації відповіли на найпоширеніші питання щодо отримання 6 500 гривень фінансової допомоги у рамках "єПідтримки" та оформлення допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

Найчастіше людей цікавить питання коли можна отримати допомогу у розмірі 6 500 гривень, а також як отримати виплати, якщо через війну втратили роботу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє Мінцифра, всі виплати здійснює Міністерство економіки України.

1. Якщо ви відправили заявку на отримання 6500 гривень "єПідтримки", вказали правильний рахунок, то очікуйте зарахування грошей на банківську картку. На засіданні Уряду було ухвалено рішення про виділення додаткових 2 мільярдів гривень на допомгу українцям. Це дасть змогу здійснити виплату ще понад 300 тисячам громадян.

2. Якщо ви залишилися без роботи та не змогли оформити заявку на отримання "єПідтримки", то можете заповнити заяву на отримання допомоги по безробіттю на порталі "Дія". Сповіщення про результат надійде вам на електронну пошту, у SMS-повідомленні, а також відобразиться в особистому кабінеті на порталі "Дія". Згодом на банківську картку будуть зараховані гроші.

3. Якщо ви маєте довідку ВПО, то можете звернутися до ЦНАПу або ж до УПСЗН за фактичним місцем проживання та оформити виплати. Мінцифра також вже працює над тим, щоб якнайшвидше ця послуга була доступна і в "Дії".

4. Внутрішньо переміщені особи мають право працювати та отримувати грошові виплати як ВПО. Адже ці кошти призначаються для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг людям, які були вимушені покинути свої домівки через бойові дії.

Яку ще допомогу можна отримати від держави

На порталі єДопомога, спільно з Міністерством соціальної політики, зібрали всю важливу інформацію про види соціальної допомоги українцям.

Якщо у вас залишилися запитання щодо допомоги від держави постраждалим від війни, звертайтеся на гарячу лінію за номером телефону 0 800 331 834.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні планують тимчасово надавати квартири внутрішнім переселенцям. До кінця року держава планує надати 53 000 та побудувати 30 000 квартир. Готове житло для переселенців має бути з ремонтом та меблями. Квартири офіційно будуть знаходитьсь у власності держави.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах