У Берліні заборонили використовувати символіку України на заходах до 9 травня

У Берліні заборонили використовувати символіку України на заходах до 9 травня.

У Берліні заборонили використовувати символіку України на заходах до 9 травня. Фото: Ксенія Кирилова

Події
06 травня 2022 23:46

У столиці Німеччини заборонили використовувати символіку України під час пам'ятних заходів 8 та 9 травня. Українські прапори та інші символи у Берліні прирівняли до символіки сепаратистів та Росії.

У місті українці планували провести акцію пам'яті жертв Другої світової війни, проте правоохоронці заборонили синьо-жовті прапори та будь-які згадки про Україну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це "Європейській правді" стало відомо з розпорядження поліції Німеччини.

Віцепрезидентка українсько-німецької асоціації "Ukraine Future" Ганна Прайне-Косач розповіла журналістам, що українська громада у Берліні домовилась з місцевою владою про проведення мирної акції, на якій згадають загиблих у Другій світовій війні. Очікувалось, що на захід збереться близько 20 тисяч українців.

Але ввечері 6 травня поліція Берліна надіслала організаторам документ, в якому вказала, що використання будь-якої символіки України під час відвідування пам'яток Другої світової війни заборонено. Також на цих об'єктах заборонено перебувати представникам українських організацій.

У Берліні заборонено використання символіки України на заходах до 9 травня.У Берліні заборонено використання символіки України на заходах до 9 травня. Фото: eurointegration.com.ua

Документ був створений 4 травня, проте організатори отримали його тільки сьогодні. Враховуючи, що попереду вихідні дні, оскаржити його буде складно.

Ганна Прайне-Косач зазначила, що організатори намагаються знайти юридичні шляхи скасувати заборону на використання української символіки.

Міська влада Берліна отримала заявки на проведення близько 50 демонстрацій та заходів на 8-9 травня. Через це було запроваджено низку обмежень у 15 районах, ймовірно, через можливе виникнення конфліктних ситуацій.

Під заборону німецької поліції потрапили також прапори Росії, СРСР і так званих "ЛНР" і "ДНР". Крім цього, забороняється "грати та співати російські/українські марші або військові пісні".

Серед інших заборон є також демонстрація літер "V" або "Z", які використовуються росіянами у війні проти України, георгіївських стрічок та іншої символіки і знаків на підтримку війни Росії проти України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що український Парламент зареєстрував законопроєкт про відміну свята Перемоги над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні 9 травня та створення Дня Европи у цю дату.  Згадувати подвиг Героїв та полеглих війні минулого століття пропонують 8 травня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах