Велика мережа АЗС, яка пов'язана із Медведчуком, перейде у власність держави

Велика мережа АЗС, яка пов'язана із Медведчуком, перейде у власність держави.

Велика мережа АЗС, яка пов'язана із Медведчуком, перейде у власність держави. Фото: focus.ua

Події
14 травня 2022 13:10

Вчора, 13 травня, Кабінет міністрів прийняв рішення, згідно з яким 172 автозаправні станції компанії Glusco, що належвть затриманому Віктору Медведчуку, передані в управління державної НАК "Нафтогаз".

Про те, що це рішення допоможе подолати дефіцит, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

У своєму Telegram він написав, що уряд має рішення суду, яке передбачає передачу відповідного майна державі. Активи Росії та пов’язаних із нею компаній в Україні мають перейти державі та працювати на благо нашої держави, наголосив Шмигаль.

В Офісі генпрокурора повідомили, що арештовано та передано в управління АРМА майно групи компаній Glusco, власниками якої є резиденти Росії. Зокрема, йдеться про 234 об’єкти нерухомості, з яких 145 – АЗС.

Наразі розслідується кримінальне провадження за фактами ухиляння від сплати податків, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, та незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

У межах справи суд заарештував понад 234 об’єкти нерухомого майна групи компаній Glusco – 145 автозаправних комплексів, 8 нафтобаз, 38 складських та інших приміщень, 9 земельних ділянок.

Прокурори з’ясували, що кінцевими власниками цих компаній є резиденти Росії. Щоб приховати майно від можливої спецконфіскації, вони протягом 2021-2022 років здійснили низку фіктивних договорів купівлі-продажу корпоративних прав компаній-засновників - нерезидентів.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в квартирі хатньої робітниці Медведчука провели санкціонований судом обшук.

Також Vgorode повідомляв, що18 квітня  Віктор Медведчук записав відеозвернення до президента Росії та свого кума Володимира Путіна та президента України Володимира Зеленського, в якому попросив обміняти себе на військових та мирних українських громадян, які перебувають у заблокованому місті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах