В Ірпіні окупант взяв заручників та примушував їх до державної зради

У Ірпіні окупант взяв заручників та примушував їх до державної зради.

У Ірпіні окупант взяв заручників та примушував їх до державної зради. Фото: Київська обласна прокуратура

Події
07 червня 2022 00:22

Київська обласна прокуратура за процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури заочно повідомила військовослужбовцю РФ про підозру у скоєнні воєнних злочинів. Повідомляється, що окупант взяв заручників у лікарні в Ірпіні та примушував їх до державної зради.

Особу військового РФ вдалося встановити,  він служить у 656-ому полку оперативного призначення військової частини № 6720 військ національної гвардії Росії. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний військовий брав участь в окупації міста Буча. Від свого керівництва він та його ще невстановлені товариші по службі отримали завдання приїхати до адміністративної будівлі Ірпінської центральної міської лікарні на бойових машинах десанту та іншій військовій техніці та залякувати місцевих працівників та пацієнтів.

З цією метою окупанти направили великокаліберні кулемети на будівлю медзакладу. Разом з озброєними співслужбовцями підозрюваний зайшов до приміщення і заблокував входи і виходи будівлі. Захопивши у полон присутніх у закладі осіб та погрожуючи їм зброєю, він примушував одного зі співробітників лікарні обійняти посаду міського голови окупованого міста Буча.

Російський окупант підозрюється у підбурюванні до вчинення державної зради і порушенні законів та звичаїв війни (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Національної поліції в Автономній Республіці Крим та Севастополі й Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області. Оперативний супровід проводить відділ кримінальної поліції ГУНП в Автономній Республіці Крим та Севастополі.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Київська обласна прокуратура повідомила про підозру російському окупанту, який у лютому прицільним пострілом вбив 53-річного цивільного чоловіка у селі Перемога, що в Броварському районі. Підозрюваним є снайпер бригади військ РФ, яка належить до складу так званих російських "миротворчих" військ.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах