У Києві відновилася робота ДРГ: затримано понад 10 людей

У Києві відновилася робота ДРГ: затримано понад 10 людей.

У Києві відновилася робота ДРГ: затримано понад 10 людей. Фото: ДПСУ

Події
22 червня 2022 07:27

Лише за минулий тиждень у Києві затримали близько 10 диверсантів. Поліцейські повідомляють, що люди, які співпрацюють із ворогом, не лише фотографують ймовірні цілі армії Росії та передають інформацію окупантам. Вони також можуть залякувати та маніпулювати населенням, координувати незаконні збройні формування та виконувати багато інших функцій, націлених на підрив суверенітету та територіальної цілісності України.

Усього за останній час було затримано понад два десятки ймовірних диверсантів. Про це в ефірі Національного телемарафону заявив заступник голови МВС Євген Єнін.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усіх підозрюваних людей ретельно перевіряють на наявність зброї. Якщо людина незаконно переносить боєприпаси, патрони та гранати – то їх вилучають.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну поліції вдалося викрити 90 представників ДРГ, а за диверсійну діяльність затримали понад 820 людей.

Євген Єнін сказав, що людей, які викликали підозру у роботі на противника, затримують та передають співробітникам СБУ для подальшого з'ясування обставин.

Зазначимо, що до роботи ДРГ входить проведення підривних акцій з дестабілізації соціально-економічної ситуації в країні, підготовка незаконних збройних формувань, які можуть загрожувати і мирним людям. Також деякі ворожі представники можуть приїжджати до України із завданням фізично ліквідувати представників влади чи керівництва держави.

Людей просять із розумінням поставитися до правил воєнного часу, зокрема до перевірок та комендантської години, бо ДРГ нікуди не поділися.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві зараз діє жорсткий контроль за дотриманням комендантської години. Зокрема, ретельніше стежитимуть за дотриманням обмежень у кафе, ресторанах та нічних клубах. Також у столиці заради безпеки заборонили пересуватися річкою на будь-яких маломірних суднах.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах